Tuga u Vranju, Dinamo istupio iz Srpske lige!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.02.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Razlog su, kao i obično, finansije.

facebook.com/fudbalskiklub.dinamovranje
facebook.com/fudbalskiklub.dinamovranje

Povezane vesti

Nekadašnji član Super lige Srbije Dinamo iz Vranja istupio je iz Srpske lige Istok, odlučeno je da sednici Upravnog odbora ovoga kluba.

Razlog za ovakvu odluku, kažu očekivanu, jeste nezadovoljstvo u klubu prilikom poslednje raspodele novca iz budžeta za sportske klubove iz Vranja.

Ovu odluku je potvrdio i dugogodišnji prvi čovek kluba Dragan Antić.

"Istupamo iz lige jer nećemo više da dajemo od svojih para i nećemo više da uvlačimo klub u dugove. Dinamu za normalno funkcionisanje u Prvoj ligi Srbije, što je mesto koje nam objektivno pripada, treba oko 35 do 40 miliona dinara godišnje. Vlast nam je ovih šest godina davala pretežno 10, 16 ili najviše 20 miliona, tako da smo svake godine morali mi u klubu i prijatelji Dinama da dajemo mnogo svojih para kako bismo ga spasili od gašenja", naveo je on u razgovoru za "VranjskeNews".

Lokalni mediji pišu da je nezadovoljstvo eskaliralo tako što je Dinamo dobio samo 6,2 miliona dinara, dok je FK Mineralac iz Vranjske Banje, koji se takmiči u poslednjem rangu, dobio dva miliona manje.

Ne bi trebalo podsećati da je Dinamo u sezoni 2018/2019 igrao Super ligu Srbije, a da je u aktuelnoj jesenji deo šampionata završio na poražavajućem preposlednjem mestu trećeg po rangu takmičenja u Srbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke