Tumba otkrio novi detalj oko Jovića, sve je počelo mnogo ranije?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.10.2019.
13:25
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Hoće li se ovaj problem konačno rešiti, ili će jedna ili druga strana naizmenično davati izjave medijima?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle poraza ''Orlova'' od Portugala u Beogradu, novi selektor Ljubiša Tumbaković krenuo je u formiranje tima koji će biti kadar da u martovskom baražu izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

Verovalo se da će neizostavni deo tog tima biti i Luka Jović, ali napadač Reala je ekspresno napravio ''grešku u koracima'' i došao u sukob sa novim selektorom.

Ono što sada Tumbaković očekuje od Jovića jeste da ga mladi fudbaler pozove i izvini mu se za postupak kojim je prekršio disciplinu u nacionalnom timu, ali umesto toga, prethodnih nedelja u medijima čitamo izjave sa jedne ili druge strane, bez jasnih naznaka da bi problem mogao uskoro da bude rešen.

A iz razgovora za ''Srpski telegraf'', jedna Tumbakovićeva rečenica naišla je na poseban odjek.

''Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega'', istakao je on.

Tumbaković je potom dodao i da je njegova odluka o isključivanju Jovića iz reprezentacije do daljnjeg, bila ''logična''.

''Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere.

I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i logično isključio sam ga iz tima'', zaključio je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 28.10.2019
23:31

Уплашио се Тимбаковић да Јовић Митровића не пошаље на клупи за резерве.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 28.10.2019
19:32

Svi napolje iz srpskog fudbala, a ko odazivanje reprezentaciji ucenjuje minutažom u reprezentaciji nije mu ni mesto u reprezentaciji. Kokeza odlazi!