Tumba sprema Litvaniju, ali komentariše Jovića: "Nemam ja pravo da budem ljut ni na koga"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 13.10.2019.
17:51
Izvor: Sportske.net

Selektor je pričao o navodnom sukobu sa Jovićem, ali je rekao da ima preča posla.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Srbija se sprema za sutrašnju kvalifikacionu utakmicu protiv Litvanije, selektor Ljubiša Tumbaković se nada pobedi i priželjkuje čudo u raspletu, ali novinare u Vilnjusu više je zanimala njegova reakcija na vesti iz Španije da je ljut na Luku Jovića i da ga zato nije zvao.

Kako piše As, Tumbaković je ljut jer je Jović slagao da je povređen za Luksemburg, a četiri dana posle toga je igrao za Real Madrid. Da li je selektor zaista ljut?

"Nemam ja prava da budem ljut ni na koga, imam pravo da radim svoj posao na način za koji mislim da je najbolji. Luka Jović je mlad igrač i pedagogija je deo mog posla, ali i odnosa, roditeljskog i trenerskog. Ipak, moram da vodim računa o interesu posla kojim se bavim.

On se javio porukom i ja sam shvatio da taj njegov odgovor traži objašnjenje koje je direktno. On to nije uradio, ne vidim razloga da bih se ljutio, ne vidim razlog. A da li je bio povređen, to treba da odgovore lekari, a ne ja
", rekao je Tumbaković.

Niste odgovorili, da li ste ljuti i da li ga zbog toga niste zvali?

"Moram da priznam da sam više sam očekivao da pričamo o sutrašnjoj utakmici, a Luka Jović nije ovde. Imamo jako puno prostora da pričamo na tu temu kad se vratimo. Da pitate zašto se nije javio selektoru, da li je bio povređen, razumem sve. Ja ovog momenta, uz sve probleme u transportu imam problem organizacije treninga i priprema za utakmicu. Pričaćemo, u redu, ali posle utakmice, ne sad", stavio je Tumbaković tačku na tu temu.

Protivnik je stari znanac Litvanija.

"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija, daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković.

Očekujete li čudo možda u raspletu kvalifikacija?

"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo sutra, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kanadjanin
Monday, 14.10.2019
19:58

Da se malo podsjetimo - nije li Jovic isto tako odjavio reprezentaciju koju je Paunovic odveo na novi Zeland. Momku ocigledno reprezentacija ne znaci nista. Ako je tako neka sjedi u Madriidu i uziva u utakmicama iz prvog reda. Mjesto u prvom timu treba zasluziti. Ugovor sa Realom nikom ne garantuje mjesto.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 13.10.2019
18:32

Luka Jović je poslao samo poruku Tumbakoviću da je povređen, bez lekarskog izveštaja, a kamoli da je pregledan od lekara reprezentacije Srbije. Kokeza je insistirao da ga pozovu i da čuju objašnjenje zašto neće biti sa reprezentacijom, a Luka se nije javljao na telefon. Izgleda da je Luka završio kao Bane zbog svađe s Kokezom. Banetu je smetalo što je Kokeza voleo da se skine i trenira sa reprezentacijom pa mu je to kao kapiten reprezentacije i rekao, a ovaj mu je oduzeo traku pa izbacio iz reprezentacije. Tumbaković naravno nema pravo ni na koga čak ni da se naljuti, njegovo je da sluša i izavršava. Nismo mi Francuska da imamo igrače za 3 reprezentacije, mi jedva možemo da se kvalitetom skupimo za 1. Kokeza odlazi! Svi napolje iz FSS! Hoćemo promene u FSS!

avatar
REVØLT
Sunday, 13.10.2019
18:03

Rajkovic/Dmitrovic- M odbrana Miletic, Milenkovic, Milunovic, Mladenovic (Rodic)- Maksimovic (Lukic), Gudelj (Milivojevic)- Gacinovic, Ljajic, Kostic (Radonjic)- Mitrovic.

avatar
REVØLT
Sunday, 13.10.2019
18:02

Na celu mu pise da ga zbog toga nije zvao, a sigurno da ima i Lukine krivice iako uvek moze (a u ovom slucaju i mora) da se postavi jedno pitanje, a ono je da li je to mozda bila cak i opravdana reakcija igraca zato sto je stvarno sramotno da nekome das onoliko malu minutazu.

avatar
RealanNis
Sunday, 13.10.2019
20:09

Sramotno? A da li Luka spreman da igra? Koliko igra u Realu? Kada je poslednji gol postigao? Koliko sansi i kakvih mu treba da postine pogodak? Da li i kada je na terenu donosi i 20% onoga sto donosi Mitrovic? Da stvarno zeli borio bi se za mesto i u reprezentaciji i u timu. U reprezentaciji nemas 4 100% sanse da bi pogodio jedan pogodak.

avatar
REVØLT
Wednesday, 16.10.2019
18:12

Posle koliko minuta je dao gol Nemcima?