Tumbaković otvorio dušu prvi put posle smene na klupi Srbije, dobio bi otkaz i da je otišao na EURO!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 28.01.2021.
13:37
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Već viđeno u režiji FSS, Tumba nema dilemu...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković dobio je otkaz nakon što nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo ove godine.

Posle pobede nad Norveškom, "orlovi" nisu uspeli da savladali Škote koji su u Beogradi prošli posle boljeg izvođenja penala.

Tumbaković je o svemu prvi put govorio u intervjuu za Sport Klub gde je istakao da bi čak i u slučaju da se plasirao na EP sigurno dobio otkaz.

"I da smo prošli, ja verovatno ne bih bio selektor. Sigurno ne bih vodio reprezentaciju ni u martovskim mečevima. Od novembra do marta ima dovoljno vremena da neko ko se bavi ogranizacijom nađe novog selektora", smatra Tumbaković koji se potom osvrnuo i na slučaj Slavoljuba Muslina koji je dobio otkaz nakon što je uspeo da se kvalifikuje na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

"Jedan od mojih prethodnika je isto tako izborio plasman na Svetsko prvenstvo pa je smenjen. Nije ni to logično! Ali ovo je moj stav. Čovek svakodnevno donosi nekakve odluke. Kad ustanete ujutru, kažete sebi: Gde ću danas da idem, da li u kafić, ili na posao, itd. Tako je i ovo bila jedna od mojih životnih odluka. Jednostavno sam procenio da satisfakcija za moj dugogodišnji rad je da postanem selektor reprezentacije svoje države", smatra Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke