Tumbaković: "Želim ono što i cela Srbija"

Autor: Milovan Longinov
petak 14.08.2020.
13:25
Izvor: Sportske.net

Selektor fudbalera Srbije posle dužeg vremena govorio za medije, u intervjuu za Sport klub izneo je zanimljive statove...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Dok čekamo da se završe sezone u najjačim klupskim takmičenjima, Ligi šampiona i Ligi Evrope, polako se pripremamo i za ono što sledi - reprezentativni fudbal i borba za plasman na EURO 2021.

Kao što već znate, zbog pandemije odložena je utakmica između Norveške i Srbije, pa nas sad najpre čekaju dueli sa Rusijom i Turskom u Ligi nacija u septembru, a potom i ono najvažnije, 8. oktobra protiv Norvežana.

"Nadam se onome što priželjkuje fudbalska Srbija. Okolnosti su naravno specifične, situacija oko mesecima prisutne korone, prekidi prvenstva i duga pauza uzrokovali su apsolutnu promenu metodološkog pristupa i u srpskim, i u norveškim redovima. Snalazimo se kako znamo i umemo, dovijamo na razne načine, radi sticanja što boljeg uvida u fizičku spremnost, ne samo naših, nego i protivničkih reprezentativaca. Ono što je bilo u martu, više ne važi, smatram da je štab, na čijem sam čelu, preduzeo adekvatne, prave korake za sve što je pred nacionalnom selekcijom", rekao je Tumbaković, prenosi Sport klub.

Ipak, pre utakmice sa Norvežanima, Srbiju očekuju mečevi Lige nacija protiv Rusije i Turske. Uskoro očekujemo i prvi spisak Ljubiše Tumbakovića posle nekoliko meseci.

"Do 20. avgusta, shodno pravilima UEFA, obavestićemo klubove u kojima igraju srpski reprezentativci. Evropska kuća fudbala zahteva i da se dan posle slanja tih dopisa, svi pozvani igrači testiraju na koronu, na test će i struka reprezentacije, da bi se priča ponovila na okupljanju u Beogradu. Nemojte da mislite da smo u drugi plan stavili duele sa Rusima i Turcima, temeljno se i za njih pripremamo, mada, naročito važi za gostovanje u Moskvi, ostaje, zasad, velika zagonetka, koji sastav će da izvede moj kolega sa suparničke klupe. Da smo se suočili u martu, znao bih bar osmoricu startera, sad, s obzirom na činjenicu da su Rusi izvadili kartu za finalni turnir Prvenstva Evrope, moguće je podmlađivanje ekipe. Tragamo za informacijama, svaka je dobrodošla. I važna. Kao što je i svaki meč reprezentacije – važan. Pogotovo ako je zvaničnog, takmičarskog karaktera. Utakmice sa Rusijom i Turskom pripadaju toj grupi, što samo po sebi povećava dimenziju. Osim toga, dolaze uoči polufinala baraža, veoma su bitne za atmosferu", rekao je Tumbaković.

Baner

Selektor je potom govorio i o Norvežanima.

"Ozbiljna selekcija. Želja, htenje, kompaktnost, profesionalnost. U prvi plan je iskočila generacija talentovanih momaka, koji su tradicionalnoj norveškoj borbenosti pridodali novu energiju i kreaciju, postali rival za respekt svakoj evropskoj reprezentaciji. Nema slabog mesta. Znam, reći ćete, jedan je Haland. Da, Haland je izuzetan igrač, korpulentan, neverovatno eksplozivan za svoju visinu od preko 190 centimetara, šutira i levom, i desnom nogom, pogađa glavom...Ali, na njegovoj poziciji u norveškom timu su još dvojica špiceva sličnih karakteristika, uvek spremnih da uskoče i preokrenu tok događaja", naglasio je on.

Za kraj je dodao da Srbija računa na Luku Jovića i da ne vidi razloga da on ne bude pozvan. Sve u svemu, biće zanimljivo u septembru i oktobru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 14.08.2020
14:32

Rajković (Dmitrović) - Ivanović, Milenković, Pavlović, Kolarov - Maksimović, Zdjelar (Gaćinović, Matić) - Tadić. SMS, Kostić (Ljajić) - Mitrović... Nj. Petrović, Radonjić, L. Marković, Đuričić, Stevanović, Gavrić, Jović, Vlahović...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 15.08.2020
15:58

Njegos, Lazar, Gavric? Iz Partizana mogu samo Zdjelar, Stevanovic i mozda Miletic.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:26

Rajkovic- Ivanovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov- Maksimovic, Matic- Sulejmani, Tadic, Ljajic- Mitrovic.

Dmitrovic (Jovanovic/Radunovic)- Rukavina (Stojkovic/Gajic), Spajic (Veljkovic), Nastasic/Maksimovic, Mladenovic (Rodic/Bogosavac)- Milivojevic (Fejsa/Radoja), Gudelj (Lukic/Grujic)- Lazovic (Radonjic), Milinkovic-Savic (Djuricic), Kostic (Gacinovic)- Prijovic/Vlahovic (Jovic/Djurdjevic).

avatar
magister
Sunday, 16.08.2020
13:07

Mislim da je ipak važno imati u startu i klasično krilo, da to širi igru i stvara prostor Mitru. Ipak, plusiram jer je dosta toga dobrog u tvom spisku.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 16.08.2020
15:03

Imamo 8/11, uvek smo i bili oko tog nekog procenta, a zapravo se razmimoilazimo samo kad su u pitanju krila i u pogledu tog jednog na sredini uz Maksu.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 16.08.2020
15:00

Eto ih u drugoj postavi:-D Umesto A. Stojkovica moze i Lakicevic, zelim i to da dodam. Steta sto se Subotic onomad onako oprostio, a i Vladimir Stojkovic. Katai mi je takodje opcija. Nekako mi je steta da ne igra Sulejmani, a i voleo bih da vidim taj ubitacni tandem Miralem-Adem...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 14.08.2020
14:23

Rajkovic- Ivanovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov- Maksimovic, Matic- Sulejmani, Tadic, Ljajic- Mitrovic.

Dmitrovic (Jovanovic/Radunovic)- Rukavina, Spajic (Veljkovic), Nastasic/Maksimovic, Mladenovic (Rodic/Bogosavac)- Milivojevic (Fejsa/Radoja), Gudelj (Lukic/Grujic)- Lazovic (Radonjic), Milinkovic-Savic (Djuricic), Kostic- Prijovic/Vlahovic (Jovic).