Tumbakovića lepe uspomene vežu za "Rajka", priželjkuje još jednu

Autor: Pavle Knežević
petak 16.11.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

Imao je i zanimljivu opservaciju što se tiče publike i duha u kome želi da se utakmica odigra.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Srbija sutra protiv Crne Gore može da "overi" prvo mesto u grupi Lige nacija, ali Crna Gora nije došla da se preda, ni po bod. Selektor "sokolova" Ljubiša Tumbaković kaže da ne bi bio zadovoljan bodom, ali i da priželjkuje pun stadion.

"Kad su Srbija i Crna Gora u pitanju, to se nikad ne zna ko je čija publika u Beogradu ili Podgorici. Toliko Crnogoraca ima u Beogradu. Iskreno, ne znam kakva će biti posećenost, bilo bi lepo da stadion bude što puniji. Ima neki procentualni faktor publika u podršci tokom utakmice, a ne mora da znači. Ali, bi bilo lepo da stadion bude što puniji", rekao je Tumbaković novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Sa njim je na konferenciji bio i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Marko Vešović, koji je rekao da ga vežu lepe uspomene za ovaj stadion, pa su novinari pitali i selektora kakve on ima uspomene na ovo zdanje.

"Mene isto vežu sjajne uspoemene. Odigrao sam nekih 40 derbija, od čega je jedno 18 bilo na ovom stadionu i moram da priznam da je mnogo puta bilo mnogo lepo. Mislim da smo na ovom stadionu uzeli i dva kupa, ali nisam siguran, jedan znam da jesmo. Lepe me uspomene vežu, uvek poštujem rivala, uvek mi je drago kad dođem na ovaj stadion i napravimo rezultat. Opet, više bih voleo da je na Partizanovom stadionu, ali tako je", rekao je Tumbaković.

Crvena zvezda je nedavno pobedila Liverpul, a navijači su tada istakli parolu iz Gorskog vijenca "neka bude što biti ne može", pa da li će i sutra biti tako?

"Bilo bi lepo", kaže Tumba.

"Vidite, u prvoj utakmici nije bio problem rezultat, nego utisak koji smo ostavili. Sutra treba da igramo i za utisak i za rezultat. Ne potcenjujemo nijednog našeg igrača. Jednostavno, mi smo reprezentacija. Ko bude bolji neka pobedi, ali naravno da ćemo se truditi da ostavimo dobar utisak", rekao je Tumbaković.

Srbija Crna Gora

Matematika kaže da Crnoj Gori i pobeda ne bi mnogo značila ako u poslednjem kolu ne savlada Rumuniju…

"Ja sam dobar matematičar, bar sam bio dok sam se školovao i mogu da vam kažem da nema kraja matematici. Ako uđemo u ovu matematiku…Septembarski i oktobarski ciklus su bili takvi za ove tri ekipe da svako sa po jednom pobedom može da bude ili prvi ili treći. Matematika je jednostavna: ako pobediš, onda si ostvario cilj", rekao je Tumbaković.

Da li biste bili zadovoljni bodom?

"Ne postoji trener koji je zadovoljan bodom. Jako dugo sam u ovom poslu i to mogu da vam kažem da je tako", odgovorio je selektor Crne Gore.

O Srbiji…

"Oni su definitivno jaki, to je reprezentacija koja je stvarana kroz dva ciklusa, kroz Svetsko prvenstvo. To je grupa igrača koja je gotovo cela bila na Mundijalu, Srbija ima veliku selekciju, mnogo veću od nas. I kada se desi da neko ne može da igra, onda su zamene adekvatne. Sigurno je da će pečat dati ili Matić ili Kolarov, to je ozbiljna i kompaktna reprezentacija. Pokazali su da ono što žele, to i ostvare", rekao je Tumbaković.

Crna Gora neće moći da računa na Jovetića, Savića, Vukčevića, Tomaševića i Stojkovića, kako će igrati u izmenjenom sastavu?

"Mi smo reprezentacija, izmenjen sastav nam je u poslednje tri godine. To su spoljni faktori na koje ne možeo da utičemo, povrede, crveni kartoni…mi pripremamo ekipu iz utakmice u utakmicu, to je čvrsto jezgro od nekih 30 igrača. Oni znaju metode rada.

Kada je bilo Svetsko prvenstvo naša procena je bila da smo napravili dobar posao i da sada treba da napravimo pomak u sledećem takmičenju. To je Liga nacija. Ovo nije izmenjen sastav, to je tih 27-28 igrača koji su stalno tu. Valjda ćemo imati sreću da ćemo u nekoj od sledećih utakmica i kvalifikacija da se stabilizujemo i odemo na neko od većeg takmičenja", rekao je Tumbaković.

Jedan crnogorski novinar je primetio da ovu utakmicu ne prati politička dimenzija "kao što je pratila prvu", ali Tumbaković nije želeo da se "peca".

"To je dimenzija koja je sportu nametnuta, nema prostora za tu priču. Mi se bavimo isključivo igračima i strukom. Ja to nisam tako doživeo, niti hoću. Ja hoću sve da usmreim na sportsku stranu, bratsko-sportsku. Emocije nisu podeljene, one su isključivo sportske. Apsolutno ne razmišljamo o političkom aspektu", rekao je Tumbaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 16.11.2018
19:33

Ljusa, rade godine malo, a? :-D Ti si na tom stadionu samo jedan Kup (sladak kao med) uzeo ('01), '92 nam je trener bio Osim.