Tuzla i Kraljevo - Ima nade!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.03.2015.
22:59
Izvor: Mihajlo Vidojević

Ono što smo u nedelji na izmaku imali prilike da vidimo u mestašcu nadomak Tuzle i srpskom Kraljevu daje nadu da će dobro pobediti, daje nadu za lepšu budućnost napaćenom narodu sa prostora bivše Jugoslavije.

Povezane vesti

Dejvis Kup reprezentacija Srbije nalazi se na putu ka plasmanu u 1/4 finale tog takmičenja pošto nakon prvog dana vodi sa 2:0 u duelu sa Hrvatskom ali se čini da smo ovoga puta pobedeli i pre početka prvog meča.

Odluka Teniskog saveza Srbije da duel prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa između Srbije i Hrvatske bude odigran u Kraljevu pokazala se izuzetnom pre no što su reprezentativci dve zemlje izašli na teren.

Način na koji su prodavane karte bacio je senku na organizaciju ovog događaja ali je nakon otvorenog treninga reprezentacije Srbije sve krenulo u pravom smeru.

Hala u Kraljevu bila je mala da primi sve one koji su želeli da pozdrave izabranike Bogdana Obradovića a 3.000 okupljenih pokazali su koliko Srbija ceni momke koji nas na svakom meridijanu prestavljaju u najboljem svetlu.

To da će srpski i hrvatski teniseri imati odličan odnos znalo se i pre današnjih mečeva, radi se o profesionalcima koji su sport stavili ispred svih nacionalnih previranja izazvanih građanskim ratom koji je pogodio bivšu Jugoslaviju.

Oslabljeni usled neigranja najboljeg tenisera Hrvati su u petak pružili dostojan otpor favorizovanim srpskim teniserima ali se čini da smo ovoga puta pobedili još pre početka prvog meča.

Vest o tome kako je hrvatska Dejvis Kup reprezentacija i njihova himna dočekana u Kraljevu obišla je danas region a elektronski mediji u zemlji naših rivala od reda su kao udarnu preneli kako je "Lijepa naša" pozdravljena u gradu na Ibru.

Naslovi "Kraljevski doček u Kraljevu", "Bravo, Srbija!", "Pljesak nakon 'Lijepe naše'", osvanuli su na hrvatskim portalima što je učinilo da ovoga puta budemo pobednici u pravom smislu te reči.

Hrvatski portali
Foto: screenshot/jutarnji.hr

Hrvatski portali
Foto: screenshot/index.hr

Hrvatski portali
Foto: screenshot/dnevnik.hr

Hrvatski portali
Foto: screenshot/tportal.hr

Bez želje da vest o uzajamnom poštovanju preraste u patetiku, ono što smo u petak imali prilike da vidimo daje nam nadu da stvari koje su se dogodile u prošlosti tamo treba i da ostanu a međusobno poštovanje i tolerancija treba da budu zalog za budućnost.

Pomenimo i ovde da je pre samo nekoliko dana himna "Bože Pravde" na isti način dočekana u blizini Tuzle pred duel kadetskih fudbalskih reprezentacija BiH i Srbije. Kada podvučemo crtu, možemo da konstatujemo da ima nade za narode sa prostora bivše SFRJ.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Catalunya <3
Saturday, 07.03.2015
00:40

Svaka cast za tekst !!! Nada poslednja umire...

avatar
nemanjaREBA
Saturday, 07.03.2015
17:44

...ne umire nikada... :)

avatar
nemanjaREBA
Saturday, 07.03.2015
17:48

...ne umire nikada.... ;)