U Hrvatskoj priznaju: ''Srbija nam je nedostižna''

Autor: Darko Mitrović
subota 23.10.2021.
17:39
Izvor: index.hr

Dinamo se bori, ali ne može sam.

GNK Dinamo Zagreb/Pixell
GNK Dinamo Zagreb/Pixell

Povezane vesti

I posle odigranog trećeg kola grupne faze evro-kupova, Hrvatska na UEFA listi i dalje zauzima 15. mesto koje od 2023. godine omogućava dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je već sada gotovo svima u Hrvatskoj jasno da će do kraja sezone plasman biti lošiji od trenutnog i da će u narednom periodu imati samo jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona koji će startovati od prvog kola kvalifikacija i još tri u Ligi konferencija.

Podsetimo, Srbija trenutno zauzima 12. mesto na toj listi i gotovo sigurno je da ćemo od 2023. imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovom temom bavio se i hrvatski portal ''Index'', koji u naslovu priznaje:

''Debakl Hrvatske. Srbija nam je nedostižna, a ruše nas Grčka, Kipar, Češka i Turska''.

U tekstu se dalje navodi da se i Dinamo ''izduvao'', da ne pruža partije na nivou onih iz prerthodnih godina na evropskoj sceni i da ne može sam do kraja sezone da Hrvatskoj sačuva to 15. mesto na UEFA listi.

''Sada, dok naveliko razmišlja o 11. mestu na listi evropskih koeficijenata, koje donosi direktan plasman nacionalnog prvaka u grupu Lige šampiona te ukupno pet evropskih mesta, a gotovo i matematički je osigurala ostanak među 15 najboljih, Srbija je postala nedostižna Hrvatskoj.

Ona, pak, nema nikakve šanse zadržati famozno 15. mesto jer Dinamo samo 0.200 bodova prednosti ispred prvog pratioca brani sam, dok ga Grci napadaju minimalno udaljeni i s dva kluba. Jako blizu je i Kipar, od Hrvatske udaljen 0.275 bodova i s takođe dva kluba. Češka (24.600) i Turska (24.500) su samo malo dalje od Hrvatske, ali su im u Evropi ostala čak po tri kluba.

Tako da je pad Hrvatske ispod crte i s toliko željenog 15. mesta u Evropi samo pitanje dana'', navodi ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke