U komšiluku se pitaju zašto Baždara nema u reprezentaciji Srbije

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Razlog da se stare spekulacije opet podgreju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Dvadesetogodišnji napadač Samed Baždar posle nedavnog odlaska iz Partizana pruža sve bolje partije i u dresu španske Saragose, gde je do sada na šest utakmica postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Dobio je dosta pohvala u poslednje vreme, pogotovo posle efektnog pogotka za pobedu nad Levanteom, ali na najnovijim spiskovima selektora ''A'' reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, kao i mlade selekcije pod vođstvom Ljubinka Drulovića, njegovog imena nema uoči predstojećih oktobarskih utakmica.

Podsetimo, Baždar je debitovao za ''A'' tim u u martu ove godine, u prijateljskoj utakmici protiv Kipra, kasnije je bio na širem spisku za Evropsko prvenstvo, ali nije uspeo da prođe poslednji ''filter'', pa ga nije bilo među ''orlovima'' u Nemačkoj.

Prošlog meseca je bio prekomandovan u U21 selekciju i postigao gol u porazu od Ukrajine, ali sada ga nema ni među ''orlovima'', ni među ''orlićima'' i pored dobre forme u Saragosi.

On je u maju ove godine reagovao na spekulacije da bi mogao eventualno da u narednom periodu zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, s obzirom da još uvek ima pravo na to, bar dok ne odigra drugi meč za ''A'' tim Srbije, ali kategorički je odbacio takvu mogućnost.

''Moj izbor je Srbija i to se nikada nije dovodilo u pitanje, bar kada sam ja u pitanju'', poručio je on pre nepunih pet meseci.

Ali, posle najnovijeg nepozivanja u nacionalni tim, pojedini mediji u BiH ponovo pokreću pomenutu temu.

''Pred oktobarske akcije je malo iznenadio čelnike FS Srbije. Navodno je Baždar zamolio da ne bude na spisku Ljubinka Drulovića selektora U21 reprezentacije za meč kvalifikacija protiv Ukrajine.

Pomenuti fudbaler ima i državljanstvo BiH, a govrilo se i o mogućem nastupu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

S obzirom da je za Srbiju odigrao samo jednu prijateljsku utakmicu, Baždar još uvek ima pravo da promeni reprezentaciju'', piše ''Sportsport.ba'', ali s obzirom da se Baždar već izjasnio po tom pitanju, ne očekuje se promena njegovog stava. 

A novi poziv među ''orlove'' će već uslediti. Samo neka nastavi sa odličnim partijama...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke