U Nordsjelandu sad spremaju i rekordni transfer: ''Luda nedelja! Ma, ludo celo leto''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.08.2023.
22:18
Izvor: Sportske.net

U danskom klubu proživljavaju najlepše trenutke ovog leta.

EPA-EFE/Martin Sylvest
EPA-EFE/Martin Sylvest

Povezane vesti

Presrećni su svi u Nordsjelandu posle večerašnje ubedljive pobede od 5:0 nad Partizanom i pre svega zbog totalne dominacije na terenu u odnosu na beogradske crno-bele, pa je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

Posle meča, svoje veliko zadovoljstvo iskazao je sportski direktor kluba Jan Laursen.

''Upravo sam se dopisivao sa nekim od starih igrača - Viktorom Nelsonom i Emilijanom Markondesom. To je jedna od najslađih stvari - Da možete osetiti da i oni prate.

Radujemo se zajedno. Velika je, velika noć!

Ekipi se mora odati veliko priznanje što je sačuvala gol i iscrpila Partizan. Tim je igrao sa velikim srcem i hrabrošću. Nisu se smirili i bili zadovoljni, već su nastavili da 'voze''', kaže Laursen.

Posebno je izdvojio Ibrahima Osmana i Olivera Viladsena, između ostalih.

''Mislim da ima još toga. Osman sve vreme raste, a i Viladsen je sve bolji i bolji. To je neverovatno uzbudljivo. Ima iskusnijih snaga, ali ima i onih koji rastu'', rekao je on.

Ali, nije večerašnja pobeda i izvestan plasman u grupnu fazu Lige konferencija jedini razlog za zadovoljstvo u ovom danskom klubu. Ovih dana se očekuje i rekordan transfer u istoriji kluba - prodaja Ernesta Nuame u Lion, pa iz tog razloga ovog igrača večeras nije bilo na terenu.

Danski mediji pišu da će Nordsjeland inkasirati 200.000.000 kruna, što je oko 26-27 miliona evra.

''Sada je verovatno luda nedelja pred nama, mada i ja mislim da je bilo ludo celo leto. U svakom slučaju, saznao sam da ima mnogo ljudi koji imaju moj broj i trebalo bi da budemo super ponosni na sebe'', zaključuje Jan Laursen.

Ponosan je i trener Johanes Hof Torup.

''Retko se desi da na fudbalskoj utakmici postignete gol na sve svoje šanse. Ali, naravno, ima nekih velikih koje nismo realizovali''.

Za nedelju dana je revanš u Beogradu, šta očekuje pred taj meč?

''Moramo biti u stanju da se nosimo sa tim. Za to pripremamo i ekipu. Ali ja ću biti prvi koji će reći da su se dešavale divlje stvari.

Moramo zajedno da prikažemo još jedan dobar nastup, a onda sam i ja potpuno spreman da idemo dalje'', kaže Hof Torup, čiju ekipu pre dolaska u Beograd očekuje i derbi sa Mitjilandom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke