U Partizanu pomešana osećanja posle Genta: "Nismo uspeli, ali zadovoljni smo..."

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 04.11.2021.
23:07
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana i Genta odigrali su večeras u Belgiji nerešeno 1:1, u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige konferencija.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Pomoćni trener fudbalera Partizana Branko Vukašinović rekao je večeras da mu je žao što njegova ekipa nije uspela da sačuva vodjstvo protiv Genta, ali je istakao da crno-beli ne mogu biti nezadovoljni remijem.

"Odigrali smo zahtevnu utakmicu protiv snažnog, brzog i taktički i tehnički spremnog protivnika. Utakmica je išla tokom koji smo otprilike i očekivali. Poveli smo onako kako smo zamišljali, ne možda takvim udarcem, ali iz brzog napada kada nam je protivnik ostavio prostora. Ostaje žal jer nismo izdržali još nekih deset minuta da utakmicu privedemo kraju i vratimo se u Beograd sa tri boda", rekao je Vukašinović na konferenciji za novinare.

"Nismo uspeli, ali ne možemo biti nezadovoljni. U svakom slučaju, ovo je korak napred za sve nas", dodao je on.

Fudbaleri Partizana i Genta odigrali su večeras u Belgiji nerešeno 1:1, u utakmici četvrtog kola Grupe B Lige konferencija.

Partizan je poveo sjajnim golom Slobodana Uroševića, pa je novinare zanimalo kako je taj pogodak vidjen sa klupe crno-belih.

"Čim se lopta odvojila od desne noge Uroševića, mi sa klupe smo je videli u golu. Na svu sreću tako je i bilo. Čestitke Uroševiću na onome što je večeras uradio, ne samo postigavši gol, nego i za svih 90 minuta", rekao je pomoćni trener Partizana.

"Crno-beli" su za večerašnji meč promenili sistem i igrali u formaciji 5-3-2, a Vukašinović je rekao da su u stručnom štabu bili svesni i vrlina i mana tog sistema u odnosu na protivnika.

"Imali smo poprilično kratak rok kako bismo uigrali ovaj sistem sa igračima sa kojima smo izašli na teren. Bili smo spremni da će naš protivnik imati posed, da će ući u nekoliko šansi jer u belgijskom prvenstvu oni stvaraju možda i najviše šansi po utakmici. Ali, bili smo spremni i odgovorili smo na zahtev koji je utakmica nosila, da anuliramo njihove dobre strane, igru jedan na jedan, bočne lopte...", rekao je on.

"S druge strane, čekali smo naše šanse. Nažalost, nismo uspeli - lopta je ostala na stativi kod udarca Natha, igrač je sa gol linije izbio loptu posle šuta Jojića... Nije ovo sistem koji se u kratkom periodu može dovesti do perfekcije, ali je sistem u koji ćemo ulagati kako bismo bili raznovrsni u odnosu na protivnike sa kojima igramo", dodao je on.

Partizan još nije teoretski obezbedio prolaz dalje, ali je blizu toga. Dva kola pre kraja, crno-beli imaju sedam bodova, pet više od Flore i Anortozisa, a tri manje od Genta koji je obezbedio proleće u Evropi.

"Pobede koje smo pravili, pogotovo kroz kvalifikacije, nametnule su taj cilj da mi prodjemo grupu jer smo pobedili jake ekipe iz Rusije i Portugala.... Na kraju smo i ovde uzeli bod. Moramo sačekati još dve utakmice kako bismo prošli, jer teoretski mi još nismo prošli grupu", rekao je Vukašinović.

"Da bismo igrali u martu moramo da gledamo i u dvorište Genta koji sada mora da kiksne da bismo mi izbili na prvo mesto. Ali, ako budemo igrali u februaru, u šesnaestini finala, očekivaće nas još zahtevniji protivnik od današnjeg. Mi za to živimo, za to radimo, kako bismo se odmeravali sa protivnicima iz vrhunskih zemalja", zaključio je on.

Partizan će u narednom kolu Lige konferencija gostovati Flori.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 05.11.2021
01:14

Bilo je mučno gledati ovakav Partizan. Da li ljubav i lojalnost zahtevaju i podrazumevaju neprihvatanje realnosti? Priznajem, i utakmicu u Beogradu i ovu večeras gledao sam na momente jer nisam mogao da istrpim tu količinu odsustva samopouzdanja, nesigurnosti, jer ne verujem da je u pitanju toliko neznanje. Naši štoperi i kad imaju 100% loptu u nogama šutiraju bezglavo iz sve snage pa gde ode! Pa da igramo tako u Srbiji bili bismo u borbi za opstanak. Lopte se brzopleto i bez smisla šalju prema napred bez namere da se to pretvori u akciju. Po mom mišljenju - jezivo. Oni su imali 69% loptu u nogama. Mi kao igramo na kontru, a kad i dođemo do lopte samo je šutiramo napred - u stvari im vraćamo loptu da nas opet napadnu. Bila bi nepravda da smo pobedili iako bih se naravno, kao i svi radovao. Kakav je i zašto taj provincijski mentalitet u Partizanu? Pa ko je Gent? Šta biste protiv nekog zvučnijeg evropskog kluba? Sramota. Žao mi je što to kažem, vodimo u prvenstvu, do utakmice sa Gentom sam mislio da imamo tim.