U ponedeljak je žreb za evrokupove - Ko su mogući rivali Partizana, Vojvodine i Radničkog?

Autor: Darko Mitrović
petak 19.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Zvezda i TSC će još morati da sačekaju.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

U prethodna tri dana dobili smo konačan rasplet u prvom kolu kvalifikacija za sva tri evropska takmičenja.

Već od utorka počinje drugo kolo kvalifikacija u kom će se Partizan boriti protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za LŠ, Vojvodina protiv Ajaksa u kvalifikacijama za LE, a kragujevački Radnički protiv Mornara u kvalifikacijama za LŠ.

Pre nego što dobijemo epilog tih dvomeča, ova tri naša predstavnika će saznati imena potencijalnih rivala u trećem kolu kvalifikacija, jer je žreb za tu fazu takmičenja zakazan već za ponedeljak.

Za sada znamo ko su potencijalni rivali svakog od pomenutih naših klubova, pa ćemo krenuti od Partizana.

Crno-beli imaju dve opcije. Prva je ako eliminišu Kijevljane i prođu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U tom slučaju, mogući rivali su: Glazgov Rendžers, Slavija Prag, Salcburg i Lil.

Druga opcija je ako Partizan ne bude bolji od Dinama. Crno-beli takmičenje nastavili u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde bi bili povlašćeni u žrebu. 

Tada bi mu potencijalni rivali bili ukrajinski Krivbas, švajcarski Servet, Rijeka ili Korvinul, Panatinaikos ili Botev, Trabzonspor ili Ružomberok, Serkl Briž ili Kilmarnok i poraženi iz duela Fenerbahče - Lugano. Isti ovi klubovi su potencijalni rivali i Vojvodine ukoliko bude bila bolja od Ajaksa.

A ako Novosađani budu eliminisani, takmičenje će nastaviti u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Tamo će biti među nepovlašćenim ekipama, baš kao i Radnički, s tim da bi Kragujevčani morali da eliminišu Mornar iz Bara.

Potencijalni rivali u toj fazi takmičenja biće im: Kopenhagen, Gent, Bašakšehir, Kluž, Legija, Makabi Haifa, Hapoel Ber Ševa, Đurgarden, Go Ahed Igls, Omonija, Žalgiris, Gimaraeš, Astana, Riga, Olimpija Ljubljana, Dnipro, AEK, KuPS, Zrinjski, Maribor, Hajduk, Brejdablik, Osijek, Dudelanž, Spartak Trnava i AEK Larnaka.

Podsetimo, Crvena zvezda će startovati tek u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, a TSC u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope. Žreb za tu fazu takmičenja obaviće se 5. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke