U susret novom žrebu - Koga Partizan može da izvuče ako prođe dalje, a koga ako ispadne i od Lugana?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.08.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Već u ponedeljak je izvlačenje.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Partizan se obrukao u dvomeču sa Dinamom iz Kijeva. Ako ništa drugo, očekivali smo jači otpor crno-belih i veću čvrstinu u defanzivi u odnosu na prošlu sezonu, ali očigledno je da Aleksandar Stanojević to nije uspeo da popravi.

Ukupnih 9:2 za Dinamo u dva meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dovoljno govori o igri Partizana koji se sada preselio u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će mu rival biti ekipa Lugana.

Prva utakmica na programu je 8. avgusta od 20 sati u Beogradu, a revanš će se igrati 15. avgusta u Luganu od 20.30h.

Pre svega toga, saznaćemo ko će biti naredni Partizanovi potencijalni rivali, zavisno od toga da li se plasira u plej-of Lige Evrope, ili sklizne u plej-of za plasman u Ligu konferencija.

Prva opcija - Ako Partizan uspe da savlada ekipu Lugana i prođe dalje, njegovi naredni rivali u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope bi mogli da budu:

Bešiktaš, Harts, Trabzonspor ili Rapid, Rijeka ili Elfsborg, Sparta Prag ili FCSB, Jagielonija ili Bodo Glimt, Klaksvik ili Borac BL, Celje ili Šamrok, Dinamo Minsk ili Linkoln, Petrokub ili Nju Sejnts, Santa Koloma ili RFS.

Ako Partizan ispadne od Lugana, onda će dobiti rivala u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija, a to bi mogli da budu:

Čelsi, Fiorentina, Betis, Hajdenhajm, Lans, Molde ili Serkl Briž, Trabzonspor ili Rapid Beč, Kopenhagen ili Banjik, Silkeborg ili Gent, Iberija ili Bašakšehir, Brondbi ili Legija, Makabi Petah Tikva ili Kluž, Olimpija ili Šerif, Mlada Boleslav ili Hapoel Ber Ševa, Ilveš ili Đurgarden, Omonija ili Fehervar, Cirih ili Vitorija Gimaraeš, Korvinul Hunedoara ili Astana, Noa ili AEK Atina.

Verovatno primećujete da su neki od potencijalnih rivala u Ligi konferencija jači od onih iz Lige Evrope, ali to je zato što je Partizan među nosiocima u žrebu za plej-of Lige Evrope, ali ne i u žrebu za plej-of Lige konferencija. Naravno, očekuje se da nekoliko sati uoči žreba, UEFA napravi podgrupe i smanji broj potencijalnih rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke