U susret prelaznom roku, Zvezda u akciji, Partizan ''u leru''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.12.2021.
12:26
Izvor: Sportske.net

Šta možemo da očekujemo tokom zimske pijace?

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Kako sada stvari stoje, Partizan i Crvena zvezda bi do poslednjeg prolećnog kola mogli da vode borbu za titulu, što je novina u odnosu na prethodnih nekoliko sezona, kada je Zvezda praktično već u prvom delu sezone sticala nedostižnu prednost.

Osim toga, i jedni i drugi će igrati i na evropskoj sceni u drugom delu sezone, pa bi sve to trebalo da motiviše i jedne i druge da tokom zimske pauze dodatno ojačaju svoje ekipe.

I dok iz Crvene zvezde već stižu najave u tom pravcu, u Partizanu su za sada prilično uzdržani, što se može zaključiti iz najnovijih izjava generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića i sportskog direktora Partizana Ivice Ilieva.

Zvezda već ima jedno sigurno pojačanje, biće to napadač Moldea Ohi Omoidžuanfo koji je imao izvanrednu sezonu u ovom norveškom klubu i postigao čak 26 golova. Danas se igra poslednje kolo tamošnjeg prvenstva, posle čega će se Ohi definitivno preseliti u Beograd.

Što se ostalih pojačanja tiče, Zvezdi je veoma zanimljiv Arboleda, štoper Šerifa iz Tiraspolja. Njemu ističe ugovor, mogao bi da dođe kao slobodan igrač, ali na ''Marakani'' razmišljaju da li da stranac popunjava tu poziciju, što se najčešće izbegava zbog ograničenja koja postoje u domaćem prvenstvu.

Još jedan stranac, ali u ofanzivi trebalo bi da bude Ibrahim Mustafa koji je na pozajmici u Radničkom iz Sremske Mitrovice i koji će dobiti priliku da se nametne treneru Stankoviću, ali u ovako snažnoj konkurenciji kakvu Zvezda ima, to mu neće biti nimalo lako.

Ne sumnjamo da će biti još imena koja će se narednih nedelja povezivati sa Zvezdom, a to će zavisiti i od eventualnih odlazaka pojedinih igrača.

Što se tiče Partizana, za sada se u medijima kao potencijalno pojačanje najavljuje ofanzivni vezista Luka Stojanović koji je okončao saradnju sa Čikago Fajerom u MLS ligi i koji ne krije da određeni kontakti već postoje, ali tek očekuje intenzivnije razgovore.

Za to vreme, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u razgovoru za ''Miljanov korner'' najavio miran prelazni rok u Humskoj, sa ciljem da se pre svega zadrži postojeći igrački kadar.

''Prioritet uprave je da sačuva ceo igrački kadar. Verujem da će ovo biti prvi prelazni rok u kojem će Partizan biti u nekom 'leru''', rekao je, između ostalog, Iliev u tom razgovoru.

Dobra vest za crno-bele je da se Natho oporavio, sutra će se konkretnije znati kakva je situacija sa Rikardom, ali možda je najveći problem povreda kapitena Markovića, za koga se još ne zna kada bi mogao da se vrati na teren. Ukoliko bude morao da propusti veći deo proleća, bilo bi logično da se razmišlja i o nekom pojačanju na toj poziciji ukoliko se već želi titula u trci sa sve jačom Zvezdom.

Sutra je i žreb parova za plej-of u Ligi konferencija, pa bi možda i ime rivala moglo da utiče na donošenje nekih odluka o pojačanjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Sunday, 12.12.2021
19:56

Pa Ivice, sad se dovode igrači i za sledeću sezonu. Taman da se malo uigraju jer kvalifikacije za Evropu za nas rano kreću. Obratite pažnju na Krmenčika koji je na pozajmici iz Briža u Paoku