U Vojvodini najavili meč protiv Mladosti i potpisali saradnju sa Kabelom!

Autor: Mladen Heleta
petak 19.08.2022.
20:30
Izvor: Sportske.net, FK Vojvodina

Trener Milan Rastavac pozvao Novosađane da dođu na stadion i podrže ekipu.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Dok javnost bruji o pregovorima Vojvodine sa Nemanjom Radojom, trener Novosađana Milan Rastavac i sportski direktor Marko Jovanović na današnjoj konferenciji za medije najavili su predstojeći duel sa ekipom Mladosti iz Lučana, u sedmom kolu Superlige Srbije, koji se igra sutra od 17.55 sati u Novom Sadu.

U pres sali stadiona „Karađorđe“, danas su ugovor o saradnji potpisali predsednici FK Vojvodina i FK Kabel – Dragoljub Zbiljić i Nenad Miljuš, tako da je sportski direktor Marko Jovanović najpre pozdravio taj potez i izrazio značaj ovog dogovora.

"Ovaj dogovor je dokaz da Vojvodina ne prestaje da jača. Sporazum sa Kabelom je značajan za sve nas, a posebno za igrače koji izlaze iz omladinske škole, jer je to najosetljiviji period u njihovom sazrevanju. Imaće priliku da se dokažu odmah u seniorskom fudbalu, u trećoj ligi. Nećemo ih se odreći, a naši treneri će pratiti njihov rad. Naš trener iz omladinske škole Nemanja Krtolica, u koga imamo ogromno poverenje, biće trener Kabela, tako da imamo razloga za optimizam. Mogu da kažem da sam ponosan, jer svakog dana napredujemo i rastemo", rekao je Marko Jovanović.

Prisutne je takođe zanimao njegov odgovor o prelaznom roku, nakon što je i predsednik kluba Dragoljub Zbiljić najavio još pojačanja.

"Razgovaramo između nas, pregovaramo sa igračima i želimo igrača koji odmah može da napravi razliku. Moramo da ojačamo tim zbog klupe, odnosno rotacije, jer je prvenstvo dugačko. Ideja je bila da ne nagomilavamo, da napravimo kostur i da kroz prelazne rokove za godinu dana napravimo što ozbiljniji tim. Mi želimo da se pojačamo, pregovaramo, nadam se da će uskoro biti sve završeno. Za sedam dana, verujem da ćemo imati barem još jedno pojačanje. Ne želim da otkrivam više" rekao je Marko Jovanović.

Trener Milan Rastavac za početak je pozdravio saradnju sa FK Kabel, a ujedno je, uz razvoj mladih igrača, istakao i značaj ulaganja u infrastrukturu na FC „Vujadin Boškov“.

"Meni ova saradnja šalje jednu poruku da mi definitivno jačamo. Čim smo u mogućnosti, imamo volje, energije i sredstava da ostvarimo ovakav jedan dogovor i da se ne bavimo isključivo samo Vojvodinom, to je jasan znak da rastemo. Srećan sam zbog saradnje, jer će svi akteri imati svoj interes i zadovoljstvo. Nadovezao bih se samo na reči predsednika Dragoljuba Zbiljića o trošenju zarade od prodaje igrača, a to je infrastruktura na „Vujadinu Boškovu“, koja je nama veoma bitna. Mi smo grupa ljudi koja pravi rezultat zahvaljujući svom kvalitetnom i stručnom radu. Tako da mogu da kažem sa zadovoljstvom da je jedan deo sredstava odvojen i za infrastrukturu, što će nam biti od velike pomoći u nastavku našeg rada", izjavio je Rastavac.

Šef stručnog štaba  Vojvodine osvrnuo se potom na sledećeg rivala Vojvodine, ekipu Mladosti iz Lučana.

"Priču o utakmici počeću i završiću pozivom i molbom da navijači dođu u što većem broju da nas podrže. Potpuno je drugačije igrati utakmice sa velikom podrškom navijača koju osećate svakog minuta. Zahvalan sam našim navijačima koji su putovali na gostovanja, dali su nam podršku i kredibilitet i nivo da se vidi da kao klub imamo značaj i da smo uticajni. Mi ćemo se potruditi, kao i na svakoj utakmici, da pokažemo da smo mi Vojvodina, ona stara, koja je sposobna nad svakim da izdominira. Sve je to mnogo lakše uz navijače i pravu podršku sa tribina, koju smo imali do sada" rekao je Rastavac.

On smatra da Mladost igra specifičan fudbal, ali želi da njegova ekipa bude ta koja će nametnuti svoj stil.

"Ekipa Mladosti igra specifičan fudbal, u rasporedu, načinu igre, koja se svodi na direktnu igru ka napred. Ofanzivni prekidi su takođe njihova vrlina. U ta dva segmenta, Mladost traži način da ugrozi rivala. Nama je bitno da izdominiramo, nametnemo naš stil i iskoristimo naše prednosti u odnosu na rivala. Normalno je da moramo da vodimo računa na iskusnog napadača kao što je Bojović. Naš zadatak je da svedemo te njihove vrline na minimum", kaže Rastavac.

On se nije složio sa tim da je prvo poluvreme u Lazarevcu bilo ispod dotadašnjeg nivoa.

"Vojvodina je igrala prepoznatljivu, svoju igru, samo nije bila uspešna u sprovođenju tih ideja na pravi način. Tehničke greške dovele su do toga, jer su bile veće nego na prethodnim utakmicama. Takve utakmice mene ne brinu, jer dešavaće se oscilacije. Najmanje greške su kada se dešavaju zbog tehničkog aspekta. To je nešto što ne može da se izbegne. Meni je važno da su igrači sprovodili našu ideju i pokušavali da realizuju i ispoštuju naš dogovor. Ako nastavimo u ovom smeru, smanjiće se broj grešaka, a naš kvalitet i ideja rašće iz meča u meč ", uveren je Rastavac.

Za kraj se osvrnuo na igrački kadar i potencijalna pojačanja.

"Uroš Nikolić još uvek ne trenira sa ekipom, očekujemo da počne od ponedeljka. Uglavnom su svi zdravi, manjih problema ima Igor Jeličić, ali Vojvodina je Vojvodina, sa 25 igrača. Što se tiče pojačanja, ja nisam najbolji sagovornik, zbog toga što ću uvek da dignem ruku da dovedemo pojačanje, ako ono može da unapredi tim. To je za mene jedan neprekidan proces. Ipak, moram da izrazim zadovoljstvo zbog toga što smo uspeli da oformimo tim pre nego što je sve počelo. Imamo kostur kom smo težili, a sada je ideja da nas svaki sledeći potez dodatno ojača", zaključio je Milan Rastavac.

Takođe, ovaj meč će imati i humanitarni karakter, a s tim u vezi, Upravni odbor FK Vojvodina je danas odlučio da dodatno pomogne ovu akciju time što će sav prihod od prodatih ulaznica za ovu utakmicu takođe usmeriti za pomoć porodici Glavić.

 

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke