U Vojvodini primećuju: ''Veoma čudan momenat kažnjavanja Lalatovića''

Autor: Beta Beta
sreda 25.11.2015.
21:58
Izvor: Beta

Predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović rekao je danas da je iznenađen odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da na tri meseca suspenduje trenera tog kluba Nenada Lalatovića.

fkvojvodina.rs/DušanJocić
fkvojvodina.rs/DušanJocić

Povezane vesti

Lalatović je kažnjen zbog verbalnog sukoba i grubih psovki pred kamerama 1. novembra, dok je vodio čačanski Borac u pobedi tog kluba nad Radničkim u Nišu u Super ligi. On je u međuvremenu preuzeo Vojvodinu.

"Vojvodina je uvek bila neko ko drži do toga da treba da postoji red u srpskom fudbalu, držimo se pristojnih manira i kad smo zadovoljni i kad nismo. Ipak, moram da primetim da je izuzetno čudan momenat u kom se sve ovo dešava. Tajming je veoma diskutabilan", rekao je Šćepanović agenciji Beta.

Prema rečima prvog čoveka novosadskog kluba, zabrinjava to što je odluka o kazni doneta tek kada je Lalatović preuzeo Vojvodinu.

"Malo mi je sve to zabrinjavajuće, izaziva sumnju kod svih nas zašto se baš sad to radi. Trebalo je da se povede računa u kom momentu se odluka donosi", dodao je Šćepanović.

On je najavio da će se i Vojvodina i Lalatović žaliti na odluku.

"Sačekaćemo da odluku dobijemo u pisanoj formi. Dok je takvu ne vidimo, ona za mene nije validna. Žalićemo se, kako trener, tako i mi kao klub", kazao je prvi čovek Vojvodine.

Šćepanović je kazao da će kazna "ako stvarno bude došlo do realizacije" štetu naneti igračima Vojvodine koji su krenuli uzlaznom putanjom.

"Kazna sama po sebi neće biti delotvorna jer će doneti štetu i treneru i klubu. Ako je neko već planirao da kazni trenera, morao je da uzme u obzir da će time naneti štetu i klubu, čiji su igrači krenuli uzlaznom putanjom vođeni Lalatovićevom velikom energijom. To će sigurno uticati na njih", kazao je Šćepanović.

Lalatović je Vojvodinu preuzeo 11. novembra, a debitovao je pobedom nad Javorom prošlog vikenda, što je bio prvi trijumf novosadskog kluba posle pet utakmica u srpskom prvenstvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke