U Voši priželjkuju čudo i spremaju se na sve protiv velikog Ajaksa

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.07.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" u sredu putuje u Amsterdam.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Božidar Bandović i kapiten Njegoš Petrović izneli su svoja očekivanja pred prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Ajaksa.

Fudbaleri „stare dame“ u sredu putuju u Amsterdam, gde će u četvrtak gostovati na „Johan Krojf areni“ velikom Ajaksu, četvorostrukom prvaku Evrope, a Bandović i Petrović su složni da Vojvodina mora da odigra perfektan meč.

"Ja bih se vratio sedam meseci unazad, intezitetom, radom i verom u ove momke, došli smo do tog trenutka da igramo Evropu i to protiv jedne velike ekipe kakav je Ajaks. U pitanju je kvalitetna ekipa, kako timski, tako i pojedinačno. Za mnoge je čudo ili nemoguće, ali na terenu igraju 11 na 11 i moramo da odigramo perfektnu utakmicu. Da budemo fokusirani od prve do poslednje sekunde. Naš ritam neće biti isti, brzina i intenzitet moraju da budu na visokom nivou. Unapredili smo se u svim segmentima igre, atmosfera je odlična i to nam daje pravo da se nadamo i verujemo, a ja u čuda verujem. Ovo će biti teška utakmica, jer Ajaks taktički i fizički zna šta treba da radi na terenu. Ovo je samo jedno više iskustvo i izazov i da vidimo gde treba da unapredimo ekipu. Verujem da smo posle ovog prelaznog roka još bolji", rekao je Bandović.

On je najavio određene promene, najpre zbog toga što u UEFA takmičenjima nema pravila o bonus igračima.

"Ideja je bila da imamo po dvojicu igrača na svakoj poziciji. Sigurno da će biti promena, jer igramo na svaka tri, četiri dana. Momci koji su sa nama od januara spremni su da igraju u visokom ritmu na svaka tri, četiri dana. Najvažnija je ova utakmica, ali kao trener razmišljamo i o sledećoj", istakao je Bandović.

Kapiten Petrović smatra da je pobeda protiv Tekstilca bila dobra na psihološkom planu.

"Tekstilac je prva utakmica i mogu da kažem da smo kao ekipa odigrali odlično i jako je bitno početi pobedom. Mnogo nam znači za podizanje samopouzdanja, jer bi sigurno bilo drugačije da smo kojim slučajem kiksnuli", rekao je Njegoš Petrović. 

Sa njim se složio i trener Bandović.

"Veoma sam zadovoljan što smo pobedili, jer ako ne pobeđujemo, ne možemo da budemo u prve tri ekipe. Zadovoljan sam i načinom, jer smo ponovili isti stil, novajlije se brzo uklapaju i to je takođe pozitivno. Igrali bismo i brže i bolje da smo igrali na drugačijem terenu. Ajaksu neće toliko smetati što nisu igrali nijedan takmičarski meč. Mi se spremamo za rivala, fokusirani smo na nas, ali idemo meč po meč. Svakako da nam je na mentalnom planu značila pobeda na početku sezone", izjavio je Bandović.

Iako će Ajaks u četvrtak odigrati prvu zvaničnu utakmicu ove sezone, Bandović veruje da se to neće osetiti.

"Kada analizirate Ajaks, ne vidite razliku da nisu igrali takmičarske utakmice. Igraju brzo, traže prazan prostor, trče između linija, menjaju strane i po tom mehanizmima vi ne možete ni da pomislite da nisu odigrali nijednu prvenstvenu ove sezone. Mi moramo da budemo spremni, jer ko pokaže da je spreman za ovaj meč, spreman je za budućnost", rekao je Bandović.

On ističe da će njegova ekipa biti spremna i na niski blok i napade iz kontri, ali i da igra visoko kada se ukaže prilika.

"Mnogo toga zavisi od toka utakmice. Mi želimo posed, ali možda neće biti u istom procentu. Moramo probati da zadržimo loptu i da napravimo šanse. Ne možemo mi za dan da promenimo način igre. Ali, s druge strane je jak rival koji nam neke stvari neće dozvoliti. Hoću da budemo hrabri i da pokažemo šta umemo. U nekim situacijama bićemo u niskom bloku, ali ćemo onda morati da budemo opasni u kontrama. Spremni smo i da se nisko branimo kada budemo morali, ali i da igramo presing kada nam se ukaže prilika", izjavio je Bandović.

Utakmica Ajaks – Vojvodina na programu je u četvrtak u 20:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke