''U Zvezdi će da dosegne visine''! Evo zašto je Zvezda dovela Rišaira Živkovića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.08.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Mrkelin drugi pokušaj je bio uspešniji.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Preneli smo već tokom popodneva, Crvena zvezda je ozvaničila transfer napadača Rišaira Živkovića koji se obavezao na trogodišnju vernost srpskom šampionu.

Njegovoj zvaničnoj promociji danas na ''Marakani'' prisustvovali su predsednik kluba Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela, a 24-godišnji napadač je odmah pokazao ogroman motiv da što pre zaigra za Zvezdu i opravda poverenje ljudi iz kluba koji su ga angažovali.

''Srećan sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu. Sada kada je sve završeno, ne mogu da skinem osmeh sa lica i da dočekam da zaigram.  Mislim da se sve ovo dešava u pravom trenutku moje karijere. Očekujem da osvojimo titulu, da budemo što bolji u Ligi Evrope i da pomognem timu što je više moguće. Želim dobru sezonu za nas. Uvek sam pratio Zvezdu, bio sam ovde i prošle nedelje protiv TSC-a, gledao sve kvalifikacione utakmice, upoznat sam i sa bogatom istorijom. Gledao sam i utakmicu protiv Čukaričkog, navijači su fantastični. Malo je takvih navijača u svetu, koji zdušno bodre svoj klub. Hoću da budem dobar u Zvezdi, da dam sve od sebe i pokažem se u pravom svetlu. Ne bih da licitiram o broju postignutih golova, samo želim da pomognem timu'' , izjavio je Živković na promociji.

Mitar Mrkela je podsetio da je još kao funkcioner Fudbalskog saveza Srbije imao prilike da ga upozna, s obzirom na tadašnje pokušaje da Rišairo Živković zaigra za naš nacionalni tim, a onda je i istakao njegove najveće kvalitete zbog kojih je uveren da će biti pravo pojačanje za Zvezdu.

''Veoma mi je drago što je došao u Zvezdu. Dobro ga poznajem, još dok sam bio u Fudbalskom savezu Srbije, razgovarao sam sa njegovim ocem i njim o mogućnosti da zaigra za našu reprezentaciju, ali to se tada nije ostvarilo. Saradnja je ostvarena sada dolaskom u Crvenu zvezdu. Radi se o talentovanom igraču kom je predviđena velika karijera. Ajaks ga je doveo još sa 17 godina, ali nije bilo sve kako je zamišljeno.  Međutim, smatram da u Zvezdi može da dosegne visine. Ima talenat i atletske sposobnosti, pre svega brzinu, kao i osećaj za gol. Biće pojačanje i za prvenstvo i za Evropu'', zaključio je Mrkela.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke