Ubedljiva i Vojvodina, Vukićeve ''makazice'' kao šlag na tortu

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.12.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Duel gradskih rivala pripao favoritu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Završena je još jedna utakmica osmine finala Kupa Srbije. Na novosadskom ''Karađorđu'' sastale su se ekipe Mladosti GAT i Vojvodine, a kako se i očekivalo, bolja je bila Vojvodina koja je formalno kao gost slavila rezultatom 3:0.

Najbolju priliku od početka meča imao je Andrija Radulović koji je iz slobodnog udarca pogodio prečku, zatim je usledio korner posle kog je Jeličić pogodio stativu.

Ipak, Vojvodina je povela golom Miletića posle kornera u 40. minutu meča i to je bio njegov prvi gol u seniorskoj karijeri, a samo tri minuta ta prednost ekipe trenera Ranka Popovića je duplirana autogolom Vujaklije, i to posle još jednog kornera.

U nastavku, Mladost je imala dobru priliku u 60. minutu posle kornera, kada se stvorila velika gužva pred golom Vojvodine, Solovjev je pokušao, ali je Toroman uspeo da interveniše.

Na 3:0 Vojvodina je poviosila u 83. minutu kada je Lazar Jovanović napravio pometnju u kaznenom prostoru Mladosti, onda sa desne strane centrirao na ivicu peterca za Stefana Vukića, koji ''makazicama'' pogađa mrežu - majstorski!

Inače, u drugom poluvremenu je svoj debitantski nastup upisao i 19-godišnji defanzivac Siniša Tanjga, inače sin Miroslava Tanjge, člana šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke