Ubojiti tandem Tomić-Ubiparip presudio Lučancima na ''Čika Dači''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.07.2022.
19:26
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Radničkog 1923 u novoj sezoni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog savladali su danas ekipu Mladosti iz Lučana u okviru drugog kola Superlige Srbije.

Oni su trijumfovali minimalnim rezultatom, 1:0, a tri boda im je doneo iskusni napadač Vojo Ubiparip posle odlične saradnje sa Nemanjom Tomićem.

Tokom prvog poluvremena Radnički je bio najopasniji preko Dušana Stojiljkovića i Marka Mirića, dok je Mladost imala dve dobre prilike preko Bojovića, ali su mreže ostale netaknute.

U nastavku meča Kragujevčani su imali terensku inicijativu, želeli su da pred svojim navijačima zabeleže prvu pobedu u novoj sezoni i u tome su na kraju i uspeli.

Odluka trenera Joksimovića da na teren u 76. minutu pošalje iskusne Nemanju Tomića i Voja Ubiparipa pokazala se kao pun pogodak i samo šest minuta kasnije upravo njih dvojica su potvrdila da sjajno sarađuju, što se moglo videti i na kraju prošle sezone u baražu za opstanak protiv Železničara iz Pančeva.

Tada je Tomić dva puta asistirao za Ubiparipa, a danas je isto to ponovio, uz majstorsku reakciju ispred kaznenog prostora, gde se lepom varkom oslobodio čuvara i stvorio prostor za centrašut, a Ubiparip je sve to lepo ispratio i udarcem glavom pogodio mrežu za vođstvo od 1:0.

U finišu meča se istakao još jedan rezervista, jedno od letošnjih pojačanja Radničkog Milutin Vidosavljević, koji je dva puta opasno pripretio, ali je prvi put zamalo bio neprecizan, dok je drugi pokušaj zaustavio golman Lučanaca Miloš Ostojić.

Radnički posle dva kola ima ukupno četiri osvojena boda, a Mladost je pretrpela prvi poraz i ima jedan bod na svom kontu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke