UEFA istražuje nameštanje u Srbiji - Borac traži poligraf, Jagodina krivi sudije za nameštanje!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.04.2021.
09:44
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice koje je UEFA napomenula jesu mečevi Železničara i Borca (1:0), odnosno Trajala i Jagodine (3:0).

Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Mirko Poledica je otkrio o kojim utakmicama se radi kada je istraživanje UEFA o nameštaljkama u srpskom fudbalu u pitanju, to su mečevi Železničara i Borca (1:0), odnosno Trajala i Jagodine (3:0). 

Ogroman broj uplata je primećen u zemljama Evrope i Azije na ove utakmice, čak i na konačan rezultat, a šta kažu u Jagodini i Borcu?

"Fudbalski klub Jagodina ne učestvuje u nameštanju utakmica i nemamo ništa sa tim. To što je baš naša utakmica pod sumnjom možete da zahvalite sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Milanom Karadžićem. Sudijska organizacija direktno utiče na rezultate dobrog dela mečeva u Srbiji, pa kad imaju toliku moć, a pošto imaju toliku moć, mogu i da zarađuju na klađenju. Jagodina ne želi da namešta i samim tim im smeta", rekao je Vladica Milanović, predsednik Jagodine. 

"Nama crtaju metu i žele da ispadnemo iz lige. Nemamo šanse da se spasemo, jer protiv sudija ne možemo da igramo. Sa protivničkim timovima bismo se borili, ali sa sudijama ne možemo. Ne sviraju nam čiste penale, rade sve na našu štetu i nadamo se da će neko tome stati na kraj", rekao je Milanović za"Informer".

Šta kažu u Trajalu?

"Ograđujem se od svake priče u kojoj se Trajal pominje kao klub koji je učestvovao u nameštanju utakmica. Kad smo već pomenuti u tom kontekstu, apelujem da se do kraja ispita šta se dešavalo na utakmici. Ukoliko je Jagodina nešto radila nepošteno, nas se to ne tiče. Mi nećemo dozvoliti da nas uvuku u svoje blato. Ko god je nameštao, sad i bilo kad, trebalo bi da bude izbačen iz lige", rekao je Vladan Gašić, predsednik Trajala. 

Drugi sumnjiv meč je bila utakmica Železničara i Borca, Čačani traže poligraf. 

"Spremni smo na poligrafsko ispitivanje, s tim da bi trebalo da budu ispitani svi akteri meča, uključujući i sudije. Mi nemamo veze sa nameštanjem, neko nam je narušio ugled kluba", rekao je Vladimir Stanisavljević, sportski direktor Borca. 

Svoje mišljenje medijima je dao i predsednik Pančevaca. 

"Kad je bio taj meč, ja sam ležao kod kuće jer sam imao koronavirus. Gledao sam utakmicu na televiziji. Za moje igrače tvrdim da su igrali pošteno, a nije mi delovalo ni da se igrači Borca sklanjaju. Nadam se da će nadležni organi sve ispitati i otkloniti svaku sumnju", kaže Zoran Naunković, predsednik kluba iz Pančeva. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 13.04.2021
17:21

Svi pošteni! Kako neko uopšte može da sumnja???