UEFA koeficijenti - Hrvati nam pobegli, 15. mesto postalo je san

Autor: Mladen Heleta
petak 04.10.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Porazi Zvezde i TSC-a dodatno pogoršali situaciju Srbije na UEFA listi.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Nova sedmica za UEFA takmičenja donela je nove poraze srpskih klubova. Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Intera u Milanu sa 4:0 u drugom kolu Lige šampiona, dok je TSC u Almatiju izgubio od Astane sa 1:0 u prvom kolu Lige konferencija.

Srbija, dakle, nije osvojila ni bod, a ostala je na 20. mestu UEFA liste sa 23.675 bodova. Ispred nas je Hrvatska povećala razliku posle remija Dinama iz Zagreba sa Monakom (2:2), pa sada Hrvati imaju 25.275 bodova.

Na željenom 15. mestu, na kom je Srbija bila i koje garantuje dva mesta u Ligi šampioona, sada je Grčka sa 30.250 bodova, tako da Srbija faktički više nema ni teoretske šanse da se domogne te pozicije, a ukoliko Zvezda i TSC ne počnu da osvajaju bodove, gotovo je izvesno da ćemo pasti i ispod 20. mesta.

Na 18. poziciji je Poljska, 17. je Škotska, a 16. Danska. 

Ovakav rasplet događaja je posledica loših kvalifikacija koje su imali Partizan, Vojvodina, Radnički Kragujevac i TSC, lošeg Zvezdinog starta u Lige šampiona ove sezone, ali i velikog broja poraza koje su prošle sezone imali svi srpski klubovi u Evropi, gde nam je statistika bila poražavajuća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke