UEFA nepravedna prema Dijabateu?!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.09.2022.
09:25
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv izbor UEFA. Izgleda da će sledeći put morati da postigne het-trik.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je u Grupi D Lige konferencija startovao remijem na gostovanju ekipi Slovackog, bilo je 3:3 uz dosta preokreta, a pamtiće se da je Partizan sva tri gola postigao sa igračem manje na terenu i da je u takvoj situaciji uspeo da od 0:2 stigne do 3:2 u svoju korist.

Junak Partizanovog preokreta bio je Fuseni Dijabate koji je postigao dva gola u uvodnim minutima drugog poluvremena, igrao odlično tokom drugog poluvremena, učestvovao i kod trećeg gola koji je postigao Rikardo, ali sve to nije bilo dovoljno da ga UEFA uvrsti u izbor za najboljeg igrača kola.

Umesto Dijabatea, u najuži izbor je ušao fudbaler Slovackog Jan Kalabiška koji je bio dvostruki strelac za domaći tim u prvom poluvremenu, ali kada je odnos snaga na terenu bio 11 prema 11.

Kako god, UEFA je odlučila da uz Kalabišku u Top 4 uvrsti i Baenu iz Viljareala, Šteinborsa iz RFS-a i Burgera iz Bazela.

Partizan će narednog četvrtka dočekati Nicu u drugom kolu Lige konferencija. Francuzi su blagi favorit u ovom meču, a u AdmiralBet-u možete da vidite i kvote za ovu utakmicu. Na trijumf Partizana ona iznosi 2.95. Ako Dijabate i Rikardo budu golgetrerski raspoloženi kao u Češkoj, možda crno-beli zaista stignu do prve pobede u grupi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke