UEFA zaseda, a Zvezda osluškuje - Ratno stanje u Izraelu, Švajcarci neće da putuju

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 08.08.2022.
13:50
Izvor: Sportske.net

Čeka se...

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) imaće vanredni sastanak kako bi odlučili šta će se dešavati sa međunarodnim utakmicama koje bi trebalo da uslede na tlu Izraela zbog ratnih dešavanja u pojasu Gaze.

Izraelska vojska je pre tri dana napala mete u pojasu Gaze što je izazvalo nova ratna zbivanja na tlu te zemlje. Kasno sinoć, usledilo je primirje između Izraela i Palestine, ali to ne znači da će se strasti definitivno smiriti. Stoga UEFA razmatra opciju prema kojoj bi pomerila predstojeće utakmice koje bi se odigrale u izrealskim gradovima.

Švajcarski Lugano ne želi da otputuje u Berševu strahujući za svoju sigurnost, a interesantno je da je Hapoel bio taj koji je podneo zahtev da se utakmica ne odigra u njihovom gradu, pa je na UEFA da donese odluku o utakmicama koje bi trebalo da uslede u Izraelu. Ideja Hapoela je da to budu Netanja ili ponovo Lugano, ali bez prisustva navijača.

Odluku krovne organizacije evropskog fudbala čeka i Crvena zvezda koja bi u plej-of rundi za plasman u Ligu šampiona trebalo da igra sa Makabijem iz Haife koji je sa 4:0 "tukao" Apolon na svom terenu pre nedelju dana, te se njihov, kao ni prolaz srpskog prvaka ne dovodi u pitanje.

Makabi bi trebalo da bude domaćin u prvoj utakmici 16. ili 17. avgusta, a gde, biće poznato u skorije vreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke