Ujedinjenje - Zajednica SL ima novo ime!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.10.2017.
18:30
Izvor: Sportske.net, superliga.rs

U potpunosti prihvaćena prethodna odluka Fudbalskog saveza Srbije.

Sportske.net/MihajloVidojević
Sportske.net/MihajloVidojević

Povezane vesti

Na sajtu Superlige večeras je objavljeno saopštenje o formiranju ''Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije''.

Ovakav potez je očekivan posle nedavne odluke FSS, a današnje saopštenje tim povodom prenosimo u celini.

''Na danas održanoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super lige Srbije prihvaćena je odluka Fudbalskog saveza Srbije o formiranju ’’Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije’’.

Danas je održana treća sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige Srbije kojom je predsedavao gospodin Dragomir Lazović, predsednik Zajednice. Pored predstavnika svih klubova sednici je prisustvovao i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, gospodin Jovan Šurbatović.

Najviši organ Zajednice klubova Super lige Srbije je u potpunosti prihvatilo raniju odluku Fudbalskog saveza Srbije koja se odnosi na ustupanje nadležnosti Zajednici da organizacije i vodi takmičenje u okviru Prve lige Srbije. U tom smislu doneta je i odluka o promeni naziva udruženja koje će se od sada zvati 'Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije'.

Takođe, donete su odgovarajuće odluke kojima je promenjen Statut Zajednice, kako bi se klubovima Prve lige Srbije omogućio prijem u članstvo Zajednice, što praktično znači da će svi klubovi saveznog ranga takmičenja funkcionisati u okviru jedne zajedničke organizacije.

Pored drugih pitanja koja su razmatrana na današnjoj sednici, a u skladu sa novim Statutom Fudbalskog saveza Srbije, izvršen je i izbor delegata klubova Super lige Srbije koji će biti članovi najvišeg organa Fudbalskog saveza Srbije'', navodi se u saopštenju..

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 24.07.2018
09:40

Samo menjamo imena, nešto kao spajamo, razdvajamo, fuzionišemo a igrači I zaposleni u klubovima nemaju nikakva prava, niti bilo kakvu zaštitu od države! Smešno!