Umesto povratka u Zvezdu sa pozajmice, dugoročni ugovor sa Slovencima!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.01.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Neočekivani rasplet.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Talentovani srpski štoper Andrej Đurić od danas više nije član Crvene zvezde.

Ovaj devetnaestogodišnji momak je tokom proleća upisao debitantski nastup za prvi tim Crvene zvezde, tadašnji trener Dejan Stanković video je u njemu veliku perspektivu, ali je letos zbog velike konkurencije na njegovoj poziciji odlučeno da ode na pozajmicu u Domžale i da u slovenačkoj ligi stiče neophodno iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

S obzirom da se tamo sjajno snašao, da je jesenas odigrao 16 mečeva, postigao dva gola, očekivalo se da će ga Zvezda na leto vratiti i da će dobiti novu priliku za dokazivanje u crveno-belom dresu, ali večeras je stigla neočekivana informacija iz Slovenije.

Naime, iz Domžala su potvrdili da su da je Đurić ''u dogovoru sa Crvenom zvezdom postao punopravni član'' njihovog kluba i da je potpisao ugovor do juna 2025. godine.

Nezvanično, Zvezda sada neće inkasirati obeštećenje, ali će imati pravo na procenat od sledeće prodaje, ili pravo preče kupovine ukoliko ipak odluči da ga vrati u svoje redove.

''Sjajno se osećam u Domžalama. Stigao sam pre šest meseci, i nisam mogao da zamislim lepši kraj jeseni. Brzo sam se prilagodio zahtevima glavnog trenera, sredine, lige, a ujedno i upoznao mnogo novih prijatelja, tako da se veoma radujem nastavku saradnje. Nisam dugo oklevao. Domžale su zaista idealna sredina za razvoj mladog fudbalera. Verovatno jedan od najboljih u regionu. Pre dolaska u Sloveniju čuo sam dosta dobrih stvari, ali sada kada sam se lično uverio u to, odluka je bila znatno lakša“, izjavio je Đurić posle potpisivanja ugovora.

Sportski direktor Senijad Ibričić je oduševljen kako se Đurić za kratko vreme pokazao u Domžalama i veruje da će najbolje partije tek pružati u narednom periodu.

''Andrej je pokazao odlične nastupe u prvom delu sezone. Uprkos mladosti, delovao je veoma zrelo, i čim se ukazala prilika, razgovarali smo jedni sa drugima i odmah se odlučili na ovaj korak. Jednogodišnju pozajmicu smo pretvorili u dugoročnu saradnju. Ovom prilikom želim da se zahvalim Crvenoj zvezdi na veoma korektnom aranžmanu i, naravno, igraču koji se odlučio na ovaj potez'', rekao je Ibričić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke