Upoznajte Zvezdinog novog levog beka - Tražio ga i Juventus, a doveden je kao napadač!

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.06.2018.
13:51
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Devetnaestogodišnji momak za koga se svojevremeno interesovao i Juventus, ovog leta skreće pažnju na sebe na pripremama šampiona Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Izostanak Milana Rodića, koji je sa reprezentacijom Srbije na Mundijalu u Rusiji, ovih dana na najbolji način pokušava da iskoristi Aleksa Terzić, mladi levi bek koji se sa Hajdinom smenjuje na terenu u pripremnim utakmicama.

Protiv selekcije Užica (2:1) odigrao je svih 90 minuta, a juče protiv Rida (2:0) na terenu je proveo poslednjih pola sata.

Za sada je zadovoljan svojim učinkom, što i potvrđuje u izjavi za klupski sajt.

''Mnogo sam bolji, opušteniji, iskusniji nego pre godinu dana kada sam bio na pripremama. Fudbal koji se igra u prvom timu je odličan, i atmosfera je još bolja nego prošle godine, pre svega jer tada nismo znali da ćemo ovoliki uspeh napraviti, sada je lakše. Poznajem se sa svima, odlično su me prihvatioli i dobro se slažemo, i van terena i na terenu'', objašnjava Terzić.

Branka Jovičića izdvaja kao igrača koji mu najviše pomaže u adaptaciji na prvi tim, ali i Babića, kao i svoje vršnjake u ekipi, poput napadača Dejana Joveljića.

''Interesantno je to da sam doveden u Zvezdu kao napadač, pa smo Joveljić i ja bili konkurencija jedan drugome. U jednoj sezoni ja sam postigao 24, a on 22 gola. Ubrzo sam počeo da igram krilo, a kasnije me je trener Marko Mitrović na jednoj utakmici spustio na beka i oduševio se kako sam odigrao. Ognjen Koroman koji je posle toga došao je prihvatio tu moju novu poziciju'', podseća Terzić.

Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Grafičaru, što vidi kao pravi potez za njegov dalji razvoj i napredak ka ulasku u prvi tim Crvene zvezde.

''Imam dosta snage pa se mnogo i ponavljam u napadu. Borben sam, imam dobru levu nogu, dobar centaršut. Radim i na ofanzivi i na defanzivi.

Mnogo mi je značio period proveden u Grafičaru jer sam osetio čvrstinu u igri, odnosno brži fudbal. To mi sada pomaže i na treninzima i na utakmicama.

Znao sam da je dobar potez to što sam otišao u Grafičar. Sada su razmišljanja takva da ću ostati da igram Ligu šampiona sa omladincima, ujedno se boreći za mesto u prvom timu. Igram na poziciji na kojoj igra reprezentativac Milan Rodić, tako da mi predstoji velika borba'', zaključio je Terzić.

Podsetimo, pre otprilike dve godine, pričalo se i o interesovanju slavnog Juventusa za njegove usluge, što je i on sam potvrdio krajem 2016.

''Već sam imao ponudu da pređem u mlađe kategorije Juventusa, ali želeo sam da pravilno prođem razvojni period u svojoj zemlji i u klubu koji volim. Ne bih sebi oprostio da ne ostvarim san da debitujem za Zvezd'', rekao je tada Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Tuesday, 26.06.2018
22:39

"ali želeo sam da pravilno prođem razvojni period u svojoj zemlji i u klubu koji volim."
Svaka cast!!
I mali Erakovic lepo igra, da ga pohvalim.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 26.06.2018
15:46

Kakav Zvezdas, kakva ljudina, kakva Srbenda je ovaj nas mali Terzic. Sa njim odmah potpisati ugovor na 10 godina.

avatar
Al(a)din
Tuesday, 26.06.2018
14:20

Novi Marselo i David Alaba u jednom