''Uprava napolje'' grmelo u Kruševcu, sjajni Javor, ubedljiv i Spartak

Autor: Darko Mitrović
subota 30.07.2022.
22:54
Izvor: Sportske.net

Ivanjičani upisali i drugu pobedu od početka sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras su odigrane još dve utakmice četvrtog kola Superlige Srbije.

Javor Matis je kao gost trijumfovao u Kruševcu protiv Napretka rezultatom 4:2, ali je utisak da je domaćin na kraju još i dobro prošao.

Javor je poveo u 29. minutu meča. Bubakari Dukure je na centru terena osvojio loptu, povukao napad Ivanjičana i na kraju ga i završio na najbolji način posle centaršuta Lukovića sa leve strane u peterac, gde golman Petrić nije uspeo da iskontroliše loptu - 0:1.

Kako je Javor ušao u utakimicu najbolje svedoči podatak da su u prvih pola sata uputuili čak 10 udaraca na gol, od toga sedam u okvir gola.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Luka Gojković je udvostručio prednost Ivanjičana posle centaršuta sa desne strane - 0:2.

Kada je u 61. minutu Petar Gigić realizovao kontru Javora postalo je jasno da bodovi putuju u Ivanjicu, ali se gosti tu nisu zaustavili.

Samo sedam minuta kasnije pogodio je i Kempbel za 4:0 u korist Javor Matisa.

Najnovije pojačanje Napretka, Nebojša Bastajić postigao je prvi gol za domaće u 80. minutu meča, ali slaba je to uteha za domaće navijače koji su tokom drugog poluvremena iskazivali nezadovoljstvo radom klupske uprave. Šest minuta kasnije Kruševljani su iznudili i jedanaesterac koji je Bastajić odlično izveo i postigao svoj drugi gol u ovom meču.

Ubedljivu pobedu, ali na svom terenu, ostvario je i Spartak protiv Voždovca - 3:0.

Spartak je poveo u 33. minutu golom Andreja Todoroskog. Šimura je obavio ključni deo posla, odlično je centrirao sa desne strane u kazneni prostor, Obradović je došao do lopte, vratio je do Todoroskog koji preciznim udarcem pogađa mrežu - 1:0.

Ovaj rezultat je ostao na snazi sve do 67. minuta kada je kapiten Spartaka Nikola Srećković majstorski izveo slobodan udarac i postigao prelep gol sa nešto više od 20 metara - 2:0.

Voždovčane je dotukao Marko Obradović u 78. minutu, kada je posle kornera sa desne strane zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu - 3:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke