Uroš Kabić za "Sportske": Golove tek čekajte, a ko ga to prati?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.08.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Čitava sezona je pred njim da pokaže svoj raskošan talenat.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Mladi napadač Vojvodine Uroš Kabić izneo je za "Sportske.net" svoje utiske posle poraza i eliminacije od austrijskog LASK u 3. rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prošle sezone je debitovao u dresu "stare dame", a ove godine mu je Slavoljub Đorđević ukazao priliku u više navrata i napadač iz klase 2004 na terenu pokazuje potencijal. 

Ipak, pred njim je još dosta rada, baš kao i pred ostatkom ekipe. Poraz u Klagenfurtu bio je težak, iako su upravo pogotkom Uroša Kabića Novosađani poveli.

"Od utakmice sa LASK-om zaključili smo da nema opuštanja i kako dobre ekipe poput njih iskoriste svaku tvoju grešku. Drago mi je što sam postigao gol, ali nažalost, taj gol nije krunisan pobedom", rekao je Kabić za "Sportske.net".

Uprkos svemu, Kabić u poslednjoj utakmici uviđa prostor za školu.

"Ogromno iskustvo je bilo igrati ovu utakmicu i ovo su dueli za koje se živi i na kojima vidiš od čega si. Svaku utakmicu se trudim da dam svoj maksimum kako bih doprineo ekipi i kako bismo što više utakmica pobedili".

Ove sezone dva puta je tresao mreže i oba puta je to bilo u Evropi. Femonenalno je matirao golmana Panevežisa u revanšu, a opet je u uzvratnoj utakmici, ovog puta protiv LASK, pronašao lopti put do gola. Sada će morati da se fokusira na domaće prvenstvo i veruje u još više šansi od strane Đorđevića.

"Verujem u još više golova u Superligi, jer nikad ne želim da se zadovoljavam učinjenim", naveo je Kabić.

Skauti ga prate već sada. Imao je priliku da im se dokaže na evropskoj sceni.

"Nisam siguran za ponude drugih klubova, ali sigurno je da me dosta njih prati", kaže tajnoviti Kabić.

Od aktuelnih saigrača, najviše uči od svog kapitena Nemanje Čovića, čija uloga je velika u napretku, kako Uroša Kabiča, tako i ostatka mladih fudbalera koje ova generacija Vojvodine poseduje.

"Igrač od kojeg najviše učim je sigurno Nemanja Čović koji ima veliko iskustvo, namešta me često i pomaže na terenu", završio je Kabić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke