Uručen trofej najboljem strelcu Superlige, gde su Zvezdini golgeteri?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.05.2021.
18:23
Izvor: Sportske.net

Odigrao je sezonu iz snova.

Srdjan StevanovicStarsportphoto
Srdjan StevanovicStarsportphoto

Povezane vesti

Iako je Crvena zvezda postigla čak 114 golova i postavila novi rekord, a ni Partizan nije mnogo zaostajao sa 95 golova, ni jedni ni drugi ne mogu ove sezone da se pohvale najboljim strelcem lige.

To zvanje je zaslužio Milan Makarić, napadač surduličkog Radnika koji je na 37 odigranih mečeva postigao 25 golova i ubedljivo osvojio prvo mesto na listi strelaca.

Na kraju sezone nagrađen je trofejem ''Slobodan Santrač'', a uručio mu ga je sin legendarnog napadača, kasnije i selektora našeg nacionalnog tima, Nenad Santrač.

Drugo mesto na listi strelaca podelili su Takuma Asano iz Partizana, Milan Bojović iz Mladosti i Nenad Lukić iz TSC-a sa po 18 postignutih golova.

Tek za njima je prvi Zvezdin predstavnik na ovoj listi, ofanzivni vezista Mirko Ivanić koji je sezonu završio sa 16 golova. Isti učinak imali su i Luka Luković iz Javora i Lazar Tufegdžić iz Spartaka.

Sama činjenica da je Zvezda ubedljivo najefikasnija, a da nema najboljeg strelca među vodećima, pokazuje da su crveno-beli pogađali iz svih oružja i da je opasnost njihovim protivnicima pretila sa svih pozicija, od desnog beka Milana Gajića, pa nadalje.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke