Uskoro serija potpisa u Partizanu! A ko napušta Humsku?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
16:50
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Veliki posao je pred Ivicom Ilievim i upravom Partizana ove zime.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je Ivica Iliev nedavno najavio da će zimski prelazni rok u Partizanu proteći ''u leru'' u odnosu na mnoge prethodne, to ne znači da do početka prolećnog dela sezone u Humskoj neće biti dosta aktivnosti i brojnih potpisa.

Razlog za to je činjenica da čitavom jednom timu već na leto ističu ugovori, a kada je u pitanju iskusni vezista Milan Smiljanić, važeći ugovor traje još samo desetak dana, do kraja godine.

Zaista je dug spisak igrača koje ugovor sa Partizanom veže do kraja juna, a to su: golmani Nemanja Stevanović i Milan Lukač, zatim Aleksandar Miljković, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić, Lazar Marković, Bibars Natho, Miloš Jojić i Lazar Pavlović.

S obzirom da je trener Aleksandar Stanojević izrazio želju da mu aktuelni sastav uglavnom ostane na okupu, uz određena pojačanja, pogotovo na poziciji defanzivnog veznog, na upravi kluba je da mu tu želju i ispuni, što b i trebalo da znači i da će određenom broju igrača biti ponuđeni novi ugovori, već tokom zime.

''Telegraf'' je danas otkrio najnovije detalje na tu temu i prema njihovim saznanjima, čak dvanaestorica igrača će dobiti ponude za nove ugovore. To se odnosi praktično na sve pomenute igrače, osim za iskusnog levog beka Rajka Brežančića koji je ove sezone potpuno u drugom planu i za očekivati je da možda već tokom zime on potraži novu sredinu.

Isti izvor najavljuje i potencijalni rastanak sa mladim napadačem Nikolom Štulićem koji nije uspeo da se izbori za svoje mesto u konkurenciji Rikarda Gomeša i sve boljeg tinejdžera Marka Milovanovića, koji će i na proleće imati prrdnost. Štuliću ugovor ističe 2024. godine, pa je u opticaju i pozajmica koja mu je nuđena i letos, ali je on odlučio da se bori za mesto u timu, što mu nije uspelo tokom prvog dela sezone.

Još jedan veoma važan detalj u celoj priči je i želja crno-belih da smanje budžet za plate, pa je veliko pitanje da li će ponude novih ugovora biti dovoljno primamljive za pojedine igrače. U svakom slučaju, biće radna zima u Humskoj i pre početka priprema ekipe za drugi deo sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke