Usred Gold kupa, Borjan predstavljen u Slovanu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.07.2023.
17:57
Izvor: Sportske.net

Ozvaničena je jednogodišnja saradnja.

Twitter/ŠK Slovan Bratislava
Twitter/ŠK Slovan Bratislava

Povezane vesti

Iako je prethodnih dana nastupao na Gold kupu sa reprezentacijom Kanade koju sutra očekuje i duel sa Kubom, golman Crvene zvezde Milan Borjan je iznenada otputovao u Bratislavu, gde je ovog popodneva i zvanično predstavljen kao novi golman Slovana.

On je u redove najuspešnijeg slovačkog kluba došao na jednogodišnju pozajmicu iz Crvene zvezde, pošto je novi trener srpskog šampiona Barak Bahar saopštio da on ne bi bio prvi izbor na golu u sledećoj sezoni.

''Milan Borjan je od prvog trenutka bio jasan izbor za nas u nameri da pojačamo poziciju golmana. Učinili smo sve da se sa njim dogovorimo. On je golman sa velikim iskustvom na klupskom i reprezentativnom nivou.

Upravo je to ono što nam je trenutno potrebno - mir i sigurnost za naše odbrambene redove. Verujem da ćemo upravo to naći kod Milana Borjana, koji nam je došao na godinu dana. Svojim dolaskom on takođe predstavlja veliku korist za našeg mlađeg golmana Martina Trnovskog, koji pored njega može da pređe na viši nivo“, rekao je izvršni direktor kluba Ivan Kmotrik mlađi, a preneo klupski sajt Slovana.

Naravno, detaljno je opisan Borjanov fudbalski put i osvojeni klupski trofeji tokom karijere, kao i učinak u reprezentaciji Kanade. Od brojnih pobeda sa Crvenom zvezdom posebno su izdvojene dve.

''U sezoni 2018/19 sačuvao je gol u utakmicama Lige šampiona sa Napolijem (0:0) i Liverpulom (2:0)''.

Takođe, nije im promakao ni Borjanov gol sa bele tačke protiv Voždovca u sezoni 2021/22...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke