Utakmica sezone - Sedam golova u Kruševcu, "Čarapani" slavili u trileru!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.02.2018.
19:05
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč u Kruševcu na otvaranju prolećnog dela sezone, verovatno najbolji od početka takmičenja. Goleada i odlično izdanje fudbalera Napretka i Spartaka. Bodovi ostali pod Bagdalom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Prolećni deo sezone u Super ligi počeo je u petak uveče duelom Napretka i Spartaka na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Superligaš iz "Lazarevog grada" slavio je protiv najprijatnijeg iznenađenja jesenjeg dela sezone rezultatom 4:3 (2:2) u utakmici koja je zaslužila čistu desetku.

Ukoliko uzmemo u obzir da su obe ekipe tokom zimskog prelaznog roka doživele velike promene u igračkim kadrovima, a to se pre svega odnosi na Napredak, onda treba reći da je večerašnji meč premašio sva očekivanja.

Spartak je šokirao domaćina već u 4. minutu. Duel na ivici kaznenog prostora sudija Široki nije okarakterisao kao prekršaj što je omogućilo Miletu Savkoviću da izbije sam pred Nikolu Petrovića i posle obilaženja golmana Napretka rutinski sprovede loptu u mrežu.

Usledio je ekspresan odgovor Kruševljana. Domaćin je posle primljenog gola lomio Spartak čitavih petnaest minuta, a zatim je Nemanja Petrović centrirao sa leve strane i omogućio povratniku Ibrahimi Ndiajeu da zatrese mrežu.

Tri minuta kasnije potpuni preokret pod Bagdalom. Akcija je ponovo išla sa leve strane, nezadrživ je bio Aleksa Vukanović koji je na drugoj stativi pronašao usamljenog Đura Zeca koji postiže svoj prvi gol u dresu Napretka.

Do odlaska na odmor Spartak je najpre zapretio iz slobodnog udarca preko Čečarića ali je njegov udarac krajnjim naporom i uz pomoć stative odbranio Nikola Petrović, ali golman Napretka ništa nije mogao u 45. minutu kada je Bojan Čečarić iz slobodnjaka katapultirao loptu direktno u mrežu!

Nastavak nije bio ništa manje uzbuljiv, a posebno se to odnosi na završnih dvadesetak minuta tokom kojih su pala tri gola i bio promašen jedan penal.

Napredak je do drugog vođstva na utakmici stigao golom još jednog novajlije. Stefan Nikolić se dobro snašao u kaznenom prostoru i ubacio loptu u mrežu posle šuta iz okreta.

Sedam minuta kasnije isti igrač preuzima odgovornost i izvodi penal ali mu golman Spartaka Ostojić brani i to se umalo pokazalo ključnim za konačan ishod utakmice.

Spartak je u prvom minutu nadoknade iskoristio nesmotrenost u odbrani Napretka. Mile Savković je lobovao golmana Petrovića i tako kaznio domaćina za promašen jedanaesterac.

Meč bi verovatno bio završen nerešenim rezultatom da samo tridesetak sekundi nakon izjednačujućeg gola Spartaka Miloš Vulić nije izveo majstoriju. Fudbaler Napretka iz okreta je šutirao i pogodio gornji levi ugao protivničkog gola tako da Ostojić nije mogao da uradi ništa pa su Kruševljani osvojili sva tri boda.

Napredak je tako nastavio niz započet krajem novembra 2017. godine. Tim Milorada Kosanovića je na šest superligaških utakmica ostvario četiri pobede i dva remija i nastavio proboj ka gornjem delu tabele.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Непобедиви
Friday, 16.02.2018
20:39

Kakav gol Vulica :O

avatar
Renton
Friday, 16.02.2018
20:24

Gledao malopre u balkan betu,odlicna utakmica. Obe ekipe se otvorile,stvarale sanse,dobar fudbal bas,svaka cast za obe ekipe :D