Uzbudljivo na krovu, briljiralo ''Partizanovo dete'', Voždovcu prvi bodovi!

Autor: Darko Mitrović
petak 23.07.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

Još jedan zanimljiv meč na početku drugog kola Superlige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dve utakmice - osam golova! To je bilans prvih današnjih mečeva u okviru drugog kola Linglong Superlige Srbije.

Najpre je u Kragujevcu Radnički 1923 savladao Spartak sa 3:2, a večeras je sva tri boda na svom terenu osvojio i Voždovac koji je sa 2:1 savladao ekipu Proletera iz Novog Sada.

Voždovac je već u šestom minutu zatresao mrežu preko Vujnovića, ali je prethodno Pantović bio u ofsajd poziciji, pa pogodak nije priznat.

Domaći su bili bolji rival, konkretniji, a u 24. minutu su stigli i do vođstva. Duga lopta upućena je u sredinu ka Milosavljeviću koji se probio u kazneni prostor, a onda preciznim udarcem pogodio donji desni ugao gola golmana Petrića - 1:0. Proleter nije imao nijedan šut u okvir gola u prvom poluvremenu, ali to se vrlo brzo promenilo.

Gosti su izjednačili početkom drugog poluvremena preko Kaluđerovića koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru posle kornera sa leve strane.

Međutim, samo minut je trajala radost gostiju, već u narednom je Voždovac stigao do novog vođstva. Akcija domaćih tekla je po levoj strani, usledio je centaršut za Ivana Milosavljevića, a nekadašnji Partizanov omladinac odlično reaguje i udarcem glavom postiže svoj drugi gol na večerašnjem meču - 2:1.

Pokušavali su gosti da stignu bar do boda, Ortizu je nešto kasnije poništen gol zbog igranja rukom, a do kraja meča su i domaći propustili nekoliko prilika da ubedljivije trijumfuju.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke