Uzbudljivo na Malti, Radnički u finišu izbegao poraz!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.07.2022.
20:57
Izvor: Sportske.net

Oscilacije u igri Radničkog, rezultatski preokreti, na kraju ipak povoljan rezultat.

FK Radnicki Niš
FK Radnicki Niš

Povezane vesti

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, niški Radnički je večeras na Malti remizirao sa domaćom Gzirom rezultatom 2:2.

Radnički je poveo u 28. minutu kada je posle centaršuta Lazara Jovanovića na pravom mestu bio Nikola Štulić i realizovao ovu priliku za 0:1 na semaforu.

Mogla je ta prednost Nišlija da bude i ubedljivija da je šest minuta kasnije Sava Petrov iskoristio svoju veliku priliku, ali nije bio precizan i Radnički je na poluvreme odneo gol prednosti.

Nije ni Gzira bila bezopasna u prvom delu igre, u finišu prvog poluvremena je i golman Drobnjak imao jednu nesigurnu intervenciju, ali je Radnički još uvek držao stvari pod kontrolom.

Međutim, u drugom poluvremenu potpuni preokret!

Gzira je već u 56. minutu stigla do izjednačenja, kada je golman Drobnjak ponovo loše reagovao, a Samuraj iskoristio ukazanu priliku za 1:1.

Pet minuta kasnije Mlađović je skrivio jedanaesterac, a Samuraji pogađa i sa bele tačke za vođstvo Gzire od 2:1.

Malo je nedostajalo da ovaj rezultat ostane do samog kraja, ali u nadoknadi vremena rezervista Maka Gaku koji je zamenio Mlađovića u 65. minutu, postiže izjednačujući gol za 2:2, što je ipak povoljan rezultat za Nišlije pred revanš za sedam dana na ''Čairu''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke