Užice se oprostilo od Mistera, velika imena na sahrani Antića

Autor: Aleksandar Golubović
subota 17.07.2021.
13:43
Izvor: Sportske.net

Grad na Đetinji ispratio velikog asa.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Ove subote na groblju Dovarje u Užicu sahranjen je legendarni srpski fudbalski trener i bivši selektor Radomir Antić, 15 meseci nakon smrti u Madridu aprila prošle godine.

Komemoracija je održana u užičkom Narodnom pozorištu dan ranije, a današnjoj sahrani prisustvovali se brojne ličnosti iz sveta fudbala, ali i sporta inače.

Između ostalih tu su bili i Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski,Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Njeguš, Goran Pandurović, Nikola Lončar, Vlade Divac, Milan Lane Jovanović, Gordan Petrić, Bata Mirković, Milun i Mikica Vesnić...

Od sportske legende biranim rečima oprostili su se Antićevi školski drugovi, Dragan Subotić, nekadašnji predsednik FK "Sloboda" i direktor Valjaonice bakra u Sevojnu, ali i Antićeva unuka Ivana.

"Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije, kao trener, vodio treninge. On je čovek koji je vratio veru naroda u srpski fudbal u kult reprezentacije one za koju se gine, umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori,, smenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije - Reala, Barselone, Atletika Madrid", rekao je Subotić.

Na put do večne kuće Radomira Antića ispratili su danas supruga Vera, sin Dušan, ćerka Ana, unuci i unuke, brojni prijatelji iz grada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke