UŽIVO - Kao na Mundijalu! Srbija prokockala vođstvo, preokret Mađara na ''Marakani''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.09.2023.
21:37
Izvor: Sportske.net

Srbija iz ''plusa'' u rezultatski ''minus'' za samo dva minuta. Zašto nas to ne iznenađuje...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle odličnog početka i ranog vođstva, reprezentacija Srbije dozvolila je gostima iz Mađarske potpuni rezultatski preokret večeras na ''Marakani'' - 1:2 je na semaforu po završetku prvog poluvremena!

Naš tim je poveo posle lepe akcije Sergeja Milinković-Savića, Tadića i Vlahovića u 10. minutu meča. Na asistenciju Tadića, Vlahović je iskosa sa leve strane šutirao, lopta je pogodila Atilu Salaja i završila u mreži - 1:0.

Mogli su ''orlovi'' i da udvostruče prednost u 28. minutu kada se Filip Kostić našao u prilici, ali je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

Šest minuta kasnije Mađari su to kaznili i stigli do izjednačenja. Akcija gostiju tekla je po desnioj strani, Lang je poslao loptu u naš kazneni prostor za Langa koji je šutirao, Vanja Milinković-Savić odbio loptu, ali samo za Vargu koji pored naših zbunjenih defanzivaca pogađa mrežu - 1:1.

Već u 36. minutu potpuni preokret!

Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane, Vanja Milinković-Savić je istrčao u prazno, pa kratko izbio loptu, ali ona dolazi do Langa koji sa leve strane šalje u peterac za ''zabroavljenog'' Orbana kome nije bilo teško da pogodi mrežu našeg tima - 1:2.

Izgleda da neke lekcije sa prošlogodišnjeg Mundijala u Kataru nisu naučene. I tamo smo protiv Kameruna i Švajcarske lako ispuštali rezultate koji smo imali ''u svojim rukama''.

Ali, ovde još ima vremena da se sve ispravi. Vlahović je pred sam kraj poluvremena imao priliku za izjednačenje, okrznuo je loptu glavom posle centaršuta sa leve strane, ali je zamalo bio neprecizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke