Valensija trlja ruke zbog Račića, kako je ovo bio pametan potez!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.03.2021.
13:27
Izvor: Sportske.net

Na kraju svi zadovoljni...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

U Valensiji su sa velikim zadovoljstvom pratili duel između Srbije i Republike Irske. Pogađate, razlog je Uroš Račić. Debi u startnoj postavi i 63 minuta su mu podigli cenu, ali i dali nadu Valensiji u budućnost.

On ima 22 mečeva, odigrao je 25 mečeva, dao dva gola, kada se govori i o amortizaciji već se isplatio, u budućnosti od njega mogu da očekuju zaradu.

Pomoglo mu je i leto, kada su otišli kapiten Pareho. Kokelan i Kondogbrija. Sada uz Solera ima veliku minutažu, a Valensija se odlično postavila potpisavši ugovor ovog leta i izbegla da mu cena padne kada uđe u poslednju godinu.

Sve su odradili odlično, sada su u poziciji, ako nastavi sa igrama u Primeri i reprezentaciji da čekaju da mu raste vrednost, što je neminovno s obzirom na godine i kvalitet. Ima ugovor do 2024. i klauzulu od 150 miliona evra, što znači da to niko ne može da isplati i da će se Valensija pitati.

Interesovanja iz Italije je bilo, ali te ponude nisu ni razmatrane. 

Sam Račić jwe profitirao od nedostatka defanzivnih veznih, i mada ga Havi Grasija ne vidi kao zadnjeg veznog, već kao centralnog sa ofanzivnih karakteristikama on kaže da je Srbin sa građom i kvalitetom igre sposoban da odgovori zahtevima i u defanzivi, plus ima odličan skok.

Podsetimo iz Zvezde je otišao za par miliona evra u Španiju, nije dobio šansu, prosleđen je u Tenerife, iako je već odigrao dvadesetak mečeva za "Slepe Miševe", Valensija ga je pozajmila Famalikau gde Mendeš parkira svoje igrače i sada je njegovo vreme došlo, imaće koristi Valensija, ali i Srbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke