''Valjak'' pred generalnim letnjim remontom, trinaestorici igrača ističu ugovori!

Autor: Darko Mitrović
petak 18.03.2022.
17:31
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Svi oni bi mogli da odu bez obeštećenja.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odličan učinak ekipe Partizana tokom jesenjeg dela sezone kada je stekla pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i izborila ''evropsko proleće'' u Ligi konferencija donekle su uljuljkali i upravu Partizana, pa i trenera Stanojevića koji su tokom zimske pauze smatrali da crno-belima nije potreban veći broj pojačanja, već su se samo tražile zamene za Šćekića koji je otišao u Zaglebje i povređenog Danila Pantića.

Tako je izbor pao na dvojicu defanzivnih veznih igrača, Fejsu i Jevtovića, od kojih za sada samo Jevtović igra, a veliko je pitanje da li ćemo Fejsu videti na terenu do kraja ove sezone. O eventualnoj zameni za Sumu sa kojim je tokom prvog dela sezone okončana saradnja nije se gotovo ni razmišljalo.

Ono što se zimus takođe očekivalo, ako u Partizanu već čvrsto veruju u tim koji imaju, jeste produženje ugovora sa velikim brojem igrača koji su sa crno-belima vezani do kraja juna ove godine.

U pitanju su čak trinaestorica igrača, i to: Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Rajko Brežančić, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Aleksandar Miljković, Bibars Natho, Miloš Jojić, Lazar Marković, Lazar Pavlović i Milan Smiljanić.

Međutim, ni sa jednim od njih nije zimus produžen ugovor, kao da su se u Partizanu pribojavali prolećnog pada. Na tu temu je tokom zimske pauze sportski direktor Ivica Iliev govorio za ''24sedam.rs'' i naglasio da će nastavak saradnje zavisiti od ostvarenih rezultata do kraja sezone.

''Dosta će zavisiti od stanja u kojem se nalaze, od želje, rezultata. Jedno je kada pričate sa igračem kao šampion, a drugo  kad ste vicešampion. Nedavno sam rekao lakše se igra praznog stomaka, kada si gladan. Mislim da je korektno se sami izbore za produženje ugovora. U ovom poslu nema ljutnje, a i da se ljute, to mi je najmanje bitno. U ovoj priči je najbitniji Partizan i ono što oni pokažu na terenu. Iskren sam sa svima i nema kompromisa. Zavisimo od rezultata, kako ja, tako i oni!'', rekao je, između ostalog, Iliev u tom intervjuu.

Dakle, ako Partizan ne bude šampion, a sada je i tu u prilično teškoj situaciji posle poraza u derbiju i remija sa Napretkom, teško da će iko od ovih igrača moći da računa na nastavak saradnje. Na njima je da svojim igrama do kraja sezone taj utisak promene, ukoliko zaista poseduju kvalitet za jedan šampionski tim. I ne samo na njima, jer i pojedini igrači koji imaju dugoročnije ugovore takođe ovog proleća igraju ispod očekivanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Saturday, 19.03.2022
22:11

Prvo najuriti upravu.

avatar
Vlada Mutavi
Friday, 18.03.2022
19:08

Osim golmana Stevanovića, Uroševića i Natha, svi drugi pa i sam Ilijev nemaju mesta u Partizanu.