Važan apel navijačima Partizana, posledice mogu biti drastične

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.08.2021.
10:11
Izvor: Sportske.net

Gresi iz prošlosti se ne smeju ponavljati.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana igraju večeras igraju odlučujući meč protiv Santa Klare za plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a klub iz Humske je poslao važan apel navijačima, kako ne bi došli u situaciju da trpe posledice UEFA.

Crno-beli su se u prošlosti suočavali za kaznama zbog ispada navijača u evropskim utakmicama, a pošto je Partizan na sopstvenoj koži naučio kako to izgleda, rešio je da stvar preduhitri.

"Poštovana publiko, navijači i simpatizeri Partizana,

FК Partizan večeras igra najvažniju utakmicu na početku nove sezone i ona je poslednji stepenik do grupne faze Lige konferencija. Usled velikog broja disciplinskih prekršaja na evropskim utakmicama u poslednjih nekoliko sezona, izazvanih nepoštovanjem propisa UEFA-e( paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava u teren, prekršaji u vezi sa rasizmom, utrčavanje publike na teren, blokiranje prolaza na tribinama i slično), FК Partizan je na korak od izuzetno oštrih sankcija u narednim evropskim utakmicama, ukoliko se ovi prekršaji ponove.

Apelujemo na sve gledaoce koji večeras budu došli na stadion da daju podršku svom klubu, da pored fer i sportskog navijanja uz poštovanje svih Кovid-19 mera, bez obzira na konačan ishod utakmice, za koji svi verujemo da će biti pozitivan, ni u kom slučaju NE PRESКAČETE ogradu i NE ULAZITE u teren!

Bezbednost svih aktera utakmice se ni na koji način ne sme dovesti u pitanje, te bi eventualno utrčavanje publike na teren, čak i u slučaju pobede FК Partizan, od strane UEFA delegata bilo evidentirano i protumačeno krajnje negativno, a klub u tom slučaju može očekivati i oštrije sankcije nego što je igranje narednih utakmica bez prisustva publike.

Stoga, molimo Vas da zajedničkim snagama poguramo večeras „Parni valjak“ do pobede i svu energiju usmerimo na navijanje i ljubav prema voljenom klubu".

Podsetimo, utakmica počinje u 21 sat, a prenos možete pratiti na RTS1 i Areni sport 2, a prvi meč završen je pobedom Santa Klare 2:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke