Vazura: ''Bolji smo''! Stolica traži još pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.08.2022.
21:08
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Prve reakcije iz Partizana posle još jednog poraza.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok navijači traže promene u klubu, odlaske odgovornih, za sada nema nagoveštaja da će se to i dogoditi u Partizanu narednih dana.

Partizan je večeras poražen na Kipru od AEK-a iz Larnake sa 2:1, iako je od 18. minuta vodio golom Kvinsija Meniga.

Revanš je za sedam dana u Humskoj, ali veliko je pitanje kakva će atmosfera biti na toj utakmici i da li fudbaleri Partizana mogu da očekuju neku veliku podršku s obzirom na aktuelni trenutak kluba iz Humske.

Bez obzira na sve, generalni direktor kluba Miloš Vazura u večerašnjoj izjavi za ''Informer'' izražava uverenje da je Partizan bolji od Kiprana i da će to pokazati u revanšu.

''Primili smo dva naivna gola iz kornera, igrali dobro prvo poluvreme. Nažalost nismo iskoristili šanse, imali smo prečku Rikarda i Vujačića i došla je kazna. Ipak, veruje da u Beogradu možemo da prođemo dalje jer mislim da smo bolja ekipa'', izjavio je Vazura.

Posle meča, pred novinare je izašao i trener Ilija Stolica koji takođe ne pomišlja na ostavku, već od uprave očekuje još pojačanja.

''Svako od nas zna koje su obaveze Partizana, to je deo tradicije i odgovornosti svakoga u klubu. Prolazimo kroz tranziciju, 14 igrača je otišlo iz kluba, a šest došlo. Novi trener, ne bih uključivao utakmice sa priprema, imali smo mali broj igrača na treninzima. Momci su tada pokazali dosta dobih stvari, a nažalost neki od onih koji su uigravani su nas napustili.

Sve te stvari su nas remetile i dovodile u situaciju da nemamo mir i stabilnost za dobre rezultate. Verujem da ovi momci imaju kvalitet, ali i da nam treba pojačanja. Treba nam više opcija na svakoj poziciji, čeka nas veliki broj utakmica tokom jeseni, a splet dosta okolnosti je doveo do ove situacije.

Ne smemo da klonemo duhom, moramo da prionemo na posao i već na sledećoj utakmici eliminišemo ekipu AEK-a, a put ka Evropi može da bude prekretnica ove sezone'', poručio je Stolica.

On je podsetio da AEK 13 uzastopnih utakmica nije izgubio na domaćem terenu, a ovoga puta korneri su bili kobni za Partizan.

''Prvo poluvreme je završeno, nažalost, nismo izvuki povoljan rezultat. Mislim da smo ga zaslužili, bilo je dobrih stvari, koristili smo slabosti koje smo prepoznali u njihovoj igri, ali nismo uspeli da ih kaznimo. Primili smo golove iz situacija koje ne smeju da nam se dešavaju. Dva gola posle kornera i dugih lopti, to je na ovom nivou kažnjivo. AEK je postigao dva gola iz prekida, nismo realizovali naše šanse, prečku Rikarda i ostalo... Vreme je teško za igru, nije nam to pogodovalo i neke izmene smo morali da izvršimo zbog toga. Okrećemo se pripremi revanša'', poručio je Stolica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke