Milan Mandarić posetio Vošu: "Najlepši period u životu proveo sam u Novom Sadu"

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.09.2022.
19:15
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Susret velikih prijatelja.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Bivši vlasnik nekoliko svetskih fudbalskih klubova Milan Mandarić danas je posetio fudbalski klub Vojvodina.

Kao neko ko je odrastao i svoju mladost proveo u Novom Sadu, Mandarić nikada nije skrivao simpatije prema „staroj dami“, čije utakmice je redovno posećivao kao mladić, a istovremeno bio i veliki prijatelj sa tadašnjim velikim igračima Vojvodine, poput Vujadina Boškova, Todora Veselinovića, Ilije Pantelića, Ivice Brzića i drugih.

On je u FC „Vujadin Boškov“ došao u društvu svog sestrića Ranka Lončara i generalnog sekretara Fudbalskog saveza Vojvodine Miodraga Cvijića, a tamo su ih dočekali direktor FK Vojvodina Aleksandar Vojnović, šef stručnog štaba Milan Rastavac, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić, direktor marketinga Miloš Subotin i upravnik FC „Vujadin Boškov“ Mladen Kukić.

Obilazeći FC „Vujadin Boškov“, Milan Mandarić je sa zadovoljstvom konstatovao da Vojvodina ima savremen i dobro opremljen trening centar, ali i naglasio da, za razliku od mnogih drugih modernih trening centara, FC „Vujadin Boškov“ istovremeno odiše tradicijom i bogatom istorijom „stare dame“.

"Ako se osvrnemo ka godinama unazad, vidimo da je Vojvodina ovde napravila fantastične igrače, svetske zvezde koje su volele svoj klub. Vojvodina ima bogatstvo koje se ne može izmeriti novcem i to je nešto na šta svi u ovom klubu, ali i svi koji vole ovaj klub treba da budu i te kako ponosni. Nažalost, mnogi od onih koji su stvarali istoriju Vojvodine, poput Toze Veselinovića ili Ivice Brzića, više nema, a ja i danas mislim da mi je to vreme provedeno u Novom Sadu i druženje sa njima bilo verovatno najlepši period u životu", rekao je Mandarić.

Kao izuzetno uspešan poslovni čovek, on je svojevremeno bio vlasnik mnogih fudbalskih klubova, poput belgijskog Šarlroa, francuske Nice, gde je u to vreme trener bio još jedan legendarni fudbaler Vojvodine Silvester Takač, zatim engleskih Portsmuta, Lester sitija i Šefild venzdeja, a 1996. godine je bio i jedan od osnivača američke MLS lige. Poslednji klub koji je vodio je bila ljubljanska Olimpija, koju je potom prodao investitorima iz Nemačke.

"U fudbal sam ušao kada sam se već bio ostvario u poslovnom svetu i mogu reći da nema neke velike razlike između rukovođenja klubom i nekom firmom. Tačnije, jedina, ali bitna razlika je u tome što fudbalski klub sa sobom nosi i neku emociju, jer postoje ljudi, navijači koji su mu vrlo privrženi i odani, te samim tim sve ono kroz šta klub prolazi vrlo emotivno doživljavaju. To je nešto što svako ko vodi neki fudbalski klub uvek mora imati u vidu. Vojvodinu sam uvek smatrao svojim klubom, a najbliži tome da preuzmem njeno rukovođenje bio sam 2002. godine. Međutim, zbog drugih poslova i obaveza koje sam imao u to vreme, prvenstveno u Engleskoj, to na kraju ipak nije bilo izvodljivo", istakao je Mandarić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.