''Velika kragujevačka magija'' stiže u Leskovac - Samo da potraje...

Autor: Darko Mitrović
petak 28.06.2024.
23:31
Izvor: Sportske.net

Definitivno će Radnički igrati više od jedne utakmice u Leskovcu, koliko će biti evropskih?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Među kragujevačkim ljubiteljima fudbala uveliko traje odbrojavanje do istorijskog debija Radničkog na evropskoj sceni, što će se dogoditi 25. jula, kada će Kragujevčani kao domaćini u Leskovcu dočekati boljeg iz dvomeča Mornar Bar - Dinamo Tbilisi.

Danas je tim trenera Feđe Dudića u prvoj pripremnoj utakmici ubedljivo savladao ekipu niškog Radničkog sa 3:0, posle čega se Kragujevčani sele na Zlatibor, gde će obaviti drugi deo priprema.

O svim najaktuelnijim temama u Radničkom večeras je na RTV Kragujevac govorio sportski direktor kluba Slavko Perović.

Najpre se osvrnuo na nezaboravnu prošlu sezonu i osvojeno peto mesto u Superligi, uz plasman u polufinale Kupa Srbije i kao krunu svega, istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

''U sportu nema starih zasluga, pokušaćemo da nas taj uspeh ne uljuljka. Rekao sam igračima da su podigli očekivanja javnosti i da će biti teško ostati na tom nivou koji smo izborili prošle godine.

Svi klubovi će ulaziti sa mnogo više koncentracije ove sezone u duele sa nama, jer nas svi doživljavaju kao evropski Radnički, a ne neki tamo Radnički koji je samo jedan od 16 ekipa iz Superlige. Ali, nismo se nikada plašili, radićemo i pokušati da još jednom obradujemo Kragujevčane.

Često volim da kažem da se desila velika magija i potrudićemo se da ta magija potraje i ove sezone'', naglasio je Perović.

Odmah po završetku sezone uprava kluba je ozvaničila nastavak saradnje sa trenerom Feđom Dudićem, a ovih dana su aktuelna i pojačanja u igračkom kadru.

''Zadržavanje trenera nijednog trenutka nije bilo upitno, ni sa naše, a mislim ni sa trenerove strane, iako je bilo informacija o interesovanju Hajduka iz Splita i nekih drugih. Mislim da smo pokazali ozbiljnost i Radnički je njegovim ostankom pokazao da ne samo da stvara kadrove, nego da može i da ih zadrži. Sada smo zadržali možda i najtraženijeg trenera u Srbiji i regionu i želimo da sa njim nastavimo gde smo stali. Mislim da smo napravili veliku stvar zadržavanjem trenera, ali i većine igračkog kadra.

Sada smo došli u situaciju da više nemamo nijednog igrača na kratkoročnom ugovoru, izdigli smo se od većine lige i postigli da na kraju sezone nemamo mnogo igrača kojima ističu ugovori, nego da se klub pita da li će da ih proda ili ne.

Prelazni rok nam je išao malo sporije nego što smo očekivali, ali mislim da smo prilično ojačali kadar. Od okosnice tima nam je otišao samo Zorić kome je istekao ugovor i koji nije bio jedan od ključnih igrača, iako je bio jako koristan i imao svoju ulogu u tom mozaiku. Sačuvali smo ekipu koja je izborila Evropu, sa 4-5 igrača smo se rastali, doveli smo mlađe igrače koji mogu da budu dobre alternative i koji će se navikavati kroz rad da naslede i neke igrače koji budu otišli u narednom periodu''.

Priča se o milionskoj ponudi za Milana Aleksića...

''Ja se uvek vraćam na ceo proces i podsećam da kada smo došli u klub, igrački kadar Radničkog je vredeo nula evra. Imali smo samo troškove, i prividno dobar rezultat, jer smo bili prvi u drugoj ligi, sa jednom jako iskusnom i starom ekipom za neke fudbalske uislove. Sada, tri i po godine posle, naš igrački kadar vredi između 3-6 miliona evra. Nema puno klubova u Srbiji takav potencijal kao Radnički.

Nije to samo Aleksić, on je najmlađi, pa mu je i tržišna vrednost najveća. Tu je i Gluščević koji je bio na spisku reprezentacije. To je velika stvar za nas, a još je slađe kad znamo kako je taj momak došao u Radnički. Da ga mi nismo uzeli, verovatno bi krenuo u Slogu iz Kraljeva...

Imamo i Vidosavljevića za koga isto vlada veliko interesovanje, tu su i Bevis i Sali Vižđi, golman Leković...

Dobro ćemo razmisliti, jer ne možemo sve da prodamo, ali ljudi moraju i da shvate da klub mora da živi od prodaje igrača. Voleo bih da svi ti momci koji su izborili Evropu, odigraju tu prvu evropsku utakmicu u dresu Radničkog, osim ako ne stigne neka ponuda koju ne možemo da odbijemo.

Mi smo za sada radili na proširenju rostera, svi igrači imaju šansu da se nametnu. Nikad se ne zna, desi se da neki igrač iz drugog plana uspe da se nametne kao što je to bio slučaj sa Aleksićem posle priprema u Turskoj. Nikad nismo bili klb koji je divljao sa imenima. Rezultat prave momci koji su gladni uspeha, poslušni, disciplinovani. Podmladili smo ekipu, imamo prostora za još 2-3 igrača, ali nećemo da žurimo. Čekamo neku opciju koja bi nam donela još neki ekstra kvalitet, ili ako se pojavi neka ponuda koju ne možemo da odbijemo'', objašnjava Perović.

Dakle, Radnički će evropske mečeve igrati u Leskovcu, ali će pre toga odigrati i meč prvog kola Superlige protiv Železničara iz Pančeva. Kasnije se Kragujevčani možda još koji put vrate u Leskovac, dok se ne završi rekonstrukcija ''Čika Dače'', pre svega postavljanje reflektora. 

''Superliga će se igrati na Čika Dači. U toku su razgovori sa FSS-om i Ministarstvom za javna ulaganja oko renoviranja, to nije moj resor, ali znam da smo u procesu. Možda ne počnemo sezonu na Čika Dači, ali u nekom trenutku bi sezona trebalo da se nastavi u Kragujevcu'', pojasnio je Perović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Saturday, 29.06.2024
06:30

Voleo bih da je ovo prava fudbalska priča, kao što Slavko to želi da predstavi, ali nije.