Velika nevažna utakmica Crvene zvezde

Autor: Nemanja Janošev
sreda 13.12.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Zvezda uvek ide na pobedu, ali...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju ove srede ekipu Mančester sitija u, rezultatski gledano, najnebitnijoj utakmici u sezoni.

Baš čemerno zvuči – Mančester siti ti nije takmičarski važna utakmica. Naravno, moto Crvene zvezde jeste i biće da uvek ide na pobedu, ništa se neće promeniti ni u sredu uveče, ali za navijače ovog kluba je, prema predikcijama i maštanjima, kruna dosadašnjeg dela kampanje trebalo da bude duel sa aktuelnim šampionom Evrope i Engleske. Sa najboljim timom sveta.

No, ovako će to biti susret koji, za sada, hoće okupiti brojnu publiku, ali publiku željnu da vide ponekog superstara kojeg Pep Gvardiola odluči da izvede na travnjak stadiona "Rajko Mitić“ u sredu. Na žalost, trebalo je da bude drugačije, ali crveno-beli su podbacili u evropskom takmičenju ove sezone, onda kada su najlakše stigli do grupne faze i onda kada su imali najveći budžet ikada da skroje tim koji je trebalo da bude određeni garant proleća u Evropi. Stoga, kada se spusti zavesa na Ligu šampiona ove jeseni, ocena za Baraka Bahara biće negativna.

A, setićemo se samo kako je sve počelo, baš protiv Mančester sitija na "Etihadu“. Sprint Osmana Bukarija, šut pokraj Edersona i mreža koja se trese, uz muk na tribinama, izuzev onog dela gde su se nalazile najvatrenije pristalice srpskog prvaka. Tih 15 minuta, Zvezda je vodila protiv jednog Mančester sitija. Ponovo je bila protiv svih kvota, gde obožava da bude. Tada je delovalo kao da će ova sezona biti nešto specijalno. Tada, samo tada. Tih 15 minuta odmora između dva poluvremena i 45 prvog dela igre zaokružuju jedan čas najbolje utakmice Crvene zvezde ove sezone, ako se u obzir uzmu svi faktori. Jeste Omri Glazer lako mogao da vadi iz mreže tri ili četiri gola za to vreme, ali nije. Ekipa se trudila da igra, koliko je to moguće i mogli su da budu ponosni na sebe uprkos krajnjem porazu od 3:1.

Tada je Zvezda izgledala kao tim koji je sposoban za velika dela uprkos dva poraza u ligi koja su prethodila duelu sa Sitijem. No, Zvezda od tada nije pružala dobre igre iako možda jesu dobijali u domaćim okvirima. S druge strane, u Ligi šampiona uzet je tek jedan bod i to tamo gde je bilo praktično upisano da budu tri – protiv Jang bojsa u Beogradu.

Sada bi Barak Bahar mogao da ispusti vazduh iz balona koji preti da pukne. Da ukaže priliku Jovanu Mijatoviću, konkretno, od prvog momenta, jer ako je neko zaslužio tu šansu – on je. Minulog vikenda je ponovo on, direktno, uticao na to da Crvena zvezda slomi lučansku Mladost. Sada jeste prekasno da se Barak Bahar domogne rezultata, ali nije kasno da Jovan Mijatović dobije dodatno iskustvo na osnovu kojeg će ubuduće graditi mnogo.

Što se tiče Mančester sitija, oni su se dosta namučili na gostovanju Lutonu gde nije bilo Erlinga Halanda zbog povrede. Nije bilo ni Žeremija Dokua, neće ga biti ni sada, kao ni Edersona i pitanje je sa kakvim će timom izaći "građani“ u sredu. Njih čeka zgusnut raspored u Premijer ligi i Gvardiola će, kako je i sam najavio, dosta rotirati i šansu ukazati nekim momcima koji su imali mizernu minutažu do sada. Nešto što Beograd i Zvezda nisu zaslužili, ali nije to krivica Mančester sitija, već...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke