Velike promene u Spartaku - Otišao trener i sedmorica igrača, Stanić se vratio u Zvezdu

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2023.
14:16
Izvor: Sportske.net

Serija odlazaka iz Subotice.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Subotički Spartak je u minuloj sezoni uspeo da izbori opstanak u Superligi, a nedugo pošto je sezona okončana došlo je do velikih kadrovskih promena u ekipi.

Pre svega, Spartak će u novu sezonu ući sa novim trenerom, jer sa dosadašnjim šefom struke Milanom Milanovićem nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

To je zvanično potvrdio prvi čovek kluba Nikola Simović.

''Milan Milanović je izvanredan trener i čovek, znali smo to i kada je dolazio na klupu našeg kluba, a to je i dokazao rezultatima koje je postigao sa Spartakom u ovom kratkom periodu. Ovim putem mu se zahvaljujem na svemu što je učinio za naš klub. Preuzeo je ekipu u teškom momentu, ali je uspeo da ostvari cilj - opstanak u ligi! Ipak, nismo uspeli da postignemo dogovor oko nastavka saradnje. Rastajemo se u dobrim odnosima, a ja mu želim puno sreće i uspeha u daljoj karijeri'', izjavio je Simović.

Takođe, klub je zvanično potvrdio i da se rastao sa sedmoricom igrača.

''Klub je napustio Naboru Šimura, japanski internacionalac koji je u dresu Spartaka odigrao 160 utakmica. Pored njega, ugovori su istekli Janku Tumbaseviću, Milošu Ostojiću i Miši Dubljaniću.

Njima se pridružuju i igrači kojima su istekle pozajmice i koji su se vratili u svoje matične klubove.

Pozajmice su istekle Petru Staniću koji se vratio u redove FK Crvena zvezda, Nikoli Bursaću koji se vraća u TSC i Dženanu Burekoviću koji se vraća u Ujpešt.

Svim ovim igračima se zahvaljujemo što su bili deo Spartaka i želimo im puno sportskog uspeha u daljoj karijeri'', navodi se u saopštenju Spartaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke