Veliki korak IMT-a ka opstanku, pukla ''petarda'' na Krovu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2024.
17:49
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda ''traktorista''.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri IMT-a ostvarili su danas veoma važnu pobedu u borbi za opstanak u superligi Srbije.

Oni su u okviru 33. kola na svom terenu bili bolji od poslednjeplasiranog Radnika i na kraju slavili rezultatom 5:2.

Prvo poluvreme je bilo veoma zanimljivo i sadržajno. Poveli su gosti u 17. minutu meča pogotkom Borka Duronjića iz jedanaesterca, dosuđenog zbog igranja rukom jednog igrača IMT-a u svom kaznenom prostoru.

Samo osam minuta je potrajalo ovo vođstvo, a izjednačenje domaćima doneo je Lutovac, koji je jednu odbijenu loptu posle Glišićevog slobodnog udarca prosledio u mrežu. 

Tri minuta kasnije gosti su ponovo poveli, ovoga puta gol je postigao Hajdarević, ali u finišu prvog poluvremena potpuni preokret na drugoj strani.

Igrao se 43. minut kada je posle lepe akcije domaćih Lutovac postigao još jedan gol, posle šuta Radočaja je zakačio loptu i prosledio u mrežu, da bi pred sam kraj prvog dela igre Luka Luković pogodio za 3:2 posle konfuzije u odbrani gostiju i par neuspelih pokušaja da se lopta izbije iz kaznenog prostora.

Nastavak meča protekao je u znaku najboljeg igrača i kapitena IMT-a Miloša Lukovića, koji je postigao još dva gola za domaće. Najpre u 52. minutu posle centaršuta Zulfića sa desne strane, a konačnih 5:2 postavio je petnaest minuta kasnije na asistenciju Nikole Terzića.

IMT posle ove pobede ima 37 bodova na dvanaestoj poziciji, a Radnik je i dalje poslednji sa samo 17 osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke