Vešović: "Mi iza Marakane treniramo kao jadnici, a na JNA himna Lige šampiona..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.08.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Prisetio se Marko Vešović detalja iz perioda kada je nosio dres Crvene zvezde.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Marko Vešović je izrastao u odličnog beka ili krilo po potrebi, ovaj fudbaler je posle odalska u Torino imao problema da stigne do minuta, pa je preko Rijeke i Legije sada stigao u Karabag. 

Ipak, pre tog perioda u Torinu, Vešović je igrao za Budućnost i Crvenu zvezdu, a tokom perioda u Beogradu priseća se i sezone 2010-11 kada je Partizan igrao Ligu šampiona. 

"Ja nikad neću zaboraviti jedan dan kad smo mi trenirali iza Marakane gde su pomoćni tereni, u sedam popodne nam je bio trening, a čuješ sa stadiona JNA krenula himna Lige šampiona. Znači, mi na treningu kao jadnici jadni, baš loša atmosfera i u klubu i oko kluba, a onda čuješ tamo himnu Lige šampiona. Kažeš sebi 'Šta mi igramo, šta smo mi? Ne možemo ništa da uradimo'. Oni su jednostavno u tom trenutku bili, možda da kažem, i bolji kao ekipa, ali kad je došao derbi mi smo uvek bili pata-pata. 

Derbi je uvek nešto posebno. Možeš biti ne znam koliko bolji i ne znam koliko para više da imaš u tom trenutku, derbi je nešto posebno. Nije merilo ništa drugo sem derbija, a mi smo derbije dosta dobro igrali. Sećam se da smo posle dugo godina dobili, mislim da je to bilo kad je Prosinečki došao. To je bilo na Marakani, kad je Kasalica dao gol, kad je Luka Milunović debitovao i lobovao Stojketa. To je bio delirijum, fešta za pamćenje", rekao je Marko Vešović u podkastu "Alesto". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke