Vide li Nišlije svetlo na kraju tunela?

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.03.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Radnički u lošoj formi čeka gostovanje u Novom Sadu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Pomoćni trener fudbalera Radničkog iz Niša Dragan Šarac rekao je danas da njegov tim već u predstojećem meču protiv ekipe Mladost GAT želi da traži izlaz iz rezultatske krize, ali i dodao da to toga može da dođe jedino "većim radom i boljim pristupom".

"Očekuje nas jako težak meč i dolazi u momentu koji nije dobar za nas. Moramo da se izdignemo nakon poraza od Vojvodine u prethodnom kolu kod kuće... Šef stručnog štaba Lalatović je na treningu igračima rekao da mora i više da se radi da bi se ova rezultatska kriza prebrodila, moramo jače da treniramo", rekao je Šarac, prenosi klub.

"Mi već na ovom meču želimo izlaz iz nje i da u Niš donesemo bodove. Što pre želimo da izađemo iz opasne zone na tabeli, a to možemo da uradimo samo većim radom i boljim pristupom", dodao je on.

Niški Radnički će u ponedeljak gostovati ekipi Mladost GAT, u utakmici 25. kola Super lige Srbije.

Radnički je trenutno na 13. mestu na tabeli sa 22 boda, dok je Mladost GAT poslednji tim lige sa 16 osvojenih bodova.

Govoreći o segmentima igre koji moraju da se poprave, Šarac je posebno naglasio da završnica mora da bude bolja.

"Stvaramo mnogo šansi, ali nedostaje preciznija realizacija koja bi ih pretvorila u pogotke. Protiv Radnika u drugom poluvremenu od četiri ili pet stopostotnih šansi nismo dali nijedan gol i izgubili bodove. Protiv Vojvodine, pri rezultatu 0:1 imali smo šansu preko Mićina gde je izašao sam pred golmana protivnika, ali je nismo realizovali", rekao je Šarac.

"To moramo da popravimo, kao i da smanjimo greške odbrane", dodao je on.

Radnički ima i kadrovskih problema pred ovu utakmicu zbog nekolicine povređenih igrača, ali je Šarac istakao da će i pored tih problema tim sa Čaira pokušati da uđe maksimalno u utakmicu i upiše bodove.

Govoreći o narednom protivniku, Šarac je naveo da je i Mladost GAT u rezultatskoj krizi.

"Imaju odlične pojedince koji su zimus pojačali tim, ali se mi nadamo pozitivnom rezultatu u Novom Sadu. Nisu slučajno pobedili Partizan sa čak 4:0, ali mi moramo da probamo da dobijemo ovaj meč. Pitanje je samo pristupa igri i šta će se desiti na terenu", rekao je on.

Utakmica u Novom Sadu na programu je u ponedeljak od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke