''Viktorije'' u Humskoj, Stanoje počeo pobedom!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.09.2020.
21:52
Izvor: Sportske.net

Pobeda Partizana se nije dovodila u pitanje, ali s obzirom na viđeno na terenu, povratnik na klupu crno-belih ne može da u potpunosti bude zadovoljan realizacijom.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U utakmici sedmog kola Linglong Superlige Srbije, Partizan je večeras na svom terenu u Humskoj savladao ekipu Rada rezultatom 3:0.

Izuzev samo u par navrata kada su gosti pripretili, Partizan je imao dešavanja na terenu pod punom svojom kontrolom, od prvog do poslednjeg minuta.

Doduše, u prvih pola sata crno-beli su imali problema da nađu put do mreže gostiju, koji su bili orijentisani na odbranu, uz eventualne pokušaje kontranapada, ukoliko situacija na terenu to dozvoli.

Ipak, Partizan je uspeo da u 31. minutu ''načne'' rivala, i to autogolom fudbalera gostiju Lazara Stojsavljevića.

Filip Stevanović je sa leve strane uputio centaršut pred gol ''Građevinara'', kapiten Partizana na večerašnjem meču Lazar Marković je glavom samo okrznuo looptu koja pogađa Stojsavljevića u nogu i završava u mreži - 1:0.

Od tog trenutka sve je bilo mnogo lakše za Partizan, koji je do kraja poluvremena stvorio - i propustio, nekoliko izglednih prilika preko Sadika, pa Ostojića i Uroševića, dok je Asano u više navrata tokom večerašnjeg meča nepotrebno komplikovao u situacijama kada je trebalo da šutira.

Nešto slično može da se kaže i za Umara Sadika, koji je takođe previše petljao u završnici akcija, ali je početkom drugog poluvremena iznudio isključenje Đorića, koji ga je zaustavio u situaciji kada je imao otvoren put ka golu.

Samo tri minuta kasnije, u 51. minutu meča, Filip Stevanović je izveo najlepši potez na utakmici. Posle dodavanja Markovića, Stevanović je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora, sa leve strane, odakle je uputio prelep udarac u suprotni ugao - lopta je bežala od golmana Markovića i završila u mreži - 2:0.

Nedugo zatim Natho se obrukao, uz doduše odličnu reakciju golmana Rada Dušana Markovića koji je zaustavio šut izraelskog reprezentativca sa oko šest metara, u situaciji jedan na jedan. Nešto slično Marković je učinio i kada je Asano izašao ispred njega, pa je čuvar mreže ''Građevinara'' najzaslužniji što poraz Rada nije b io ubedljiviji.

Ipak, za još jedan gol u mreži gostiju pobrinuo se Umar Sadik. Napadač Partizana je u 81. minutu precizno izveo jedanaesterac i postavio konačnih 3:0.

Partizan: Popović - Miljković, Ostojić, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho (od 69. D. Stojković) - Marković, Stevanović, Asano (od 69. Šćekić)– Sadik.

Rad: Marković – Milutinović, Đorić, Trninić (od 19. Đurić), Lazarević – Busnić, Novaković, Živković (od 73. Gazivoda), Stojsavljević, Jovanović – Trifunović.

-
Baner 8
-
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kori Volden
Sunday, 13.09.2020
00:30

Nadam se da je ser Aleks Stanojevic koji je ispao od konobara iz Irske zadovoljan sudjenjem i utakmicom. Autogol, crveni, penal. Cirkus kompletan.

avatar
magister
Saturday, 12.09.2020
22:57

Očekivan i sastav i način igre. Pristojno. I dovoljno ofanzivno i dovoljno oprezno.

Drago mi je što naš TREĆI golman, Popović, pokazuje zrelost, smirenost, pregled igre i dobra predviđanja akcija (čitanje), naučiće da se i bolje postavlja kod šuteva (danas je imao samo jedan šut), odlično reaguje na vraćene lopte, nema panike, nema ni preterane opuštenosti, tačna dodavanja ili ispucavanja.

Mislim da *komplikovanje* (kako kaže novinar u izveštaju) Asana i Sadika jeste posledica Stanojevićevog zahteva da se ne šutira brzopleto u meso, već da se napravi prostor za šut (nadam se da je tako). Nisu baš položili taj ispit, ali, važno je da se na tome radi.

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 12.09.2020
22:44

Видећемо Станоја кад буде играо прву такмичарску утакмицу.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 13.09.2020
00:21

Valjda ce nam sutnete prema golu tada.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 15.09.2020
22:46

Valjda po pravilima igre, ako napravis faul to je faul.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 15.09.2020
11:56

Ваљда нам судија неће опет поништити гол кад шутнемо према голу.

avatar
KING♦⭐KING♦⭐KING♦⭐
Saturday, 12.09.2020
22:00

Stanojević je uveo totani presing na svakom delu terena tokom cele utakmice, pas prema napred, direktniju igru, krila pomerio unutra i prema napred, Partizan je praktično igrao sa 4 napadača što je rezultiralo velikim brojem šansI i sa 4 gola, od kojih je 1 poništen Markoviću zbog izmišljenog ofsajda. Ni Asano nije bio u ofsajdu kada su oduzeli šansu za gol! Busnić nije kažnjen žutim kartonom za start nad Asanom kod penala! zvezdin Novaković na pozajmici u radu je tukao tokom cele utakmice bez kartona! Hoćemo VAR i strane sudije, a ne zvezdine navijače za sudije! Svi napolje iz FSS!

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 12.09.2020
23:46

Шампиони сте склањалица.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 12.09.2020
21:54

PARNI VALJAK MELJE, NEMA STAJANJA!

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 12.09.2020
22:45

Салиме видећемо да ли меље против противника који неће да вам се намешта.

avatar
Partizan uvek prvi
Sunday, 13.09.2020
09:29

Videli smo vas protiv titane, malo falilo da ispadnete. Ovo sto kao pobedjujete u super kokeza ligi, obesi macku o to.

avatar
Kori Volden
Sunday, 13.09.2020
00:30

parni valjak na -6, a bice -2- do kraja sezone, hehehe

avatar
k.na.bicikli
Sunday, 13.09.2020
00:10

Mislis kao npr protiv Zvezde ? Zvezdana zna najlepse da nam se namesti,prosto uziva u tome..

avatar
Pipo Inzagi
Saturday, 12.09.2020
21:54

Može li jedno kolo bez penala i crvenog kartona za protivnike?

avatar
deki trbic
Saturday, 12.09.2020
22:00

Mislis za zvezdu penal?

avatar
Shadows
Saturday, 12.09.2020
22:05

Prvi put da je sviran crveni I penal u korist Partizana do sada su samo protivnici cz I vose dobijali crveni karton.I dalje slaba odbrana I realizacije PFC trebao je bar 6 da ucera