Visoke plate - pritisak koji Partizan ne može da izdrži? Ko sledeći odlazi?

Autor: Darko Mitrović
petak 02.07.2021.
18:10
Izvor: Sportske.net

Slede razgovori...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Brojnih tema dotakao se danas Ivica Iliev u razgovoru sa novinarima u Ptuju.

Osim o pojačanjima, govorio je i o igračima koji bi mogli ovog leta i da napuste klub, ali i o finansijskim problemima koji bi mogli da utiču na određene odluke.

Jedan od onih o čijem se odlasku spekuliše je ofanzivni vezista Sejduba Suma koji se još nije ni priključio ekipi u Sloveniji zbog neprijatnog događaja tokom odmora u Gvineji.

''Suma ima problem sa vizom. Opljačkan je bio u svojoj domovini i morao je sve to da vadi, a pošto nije iz EU, procedura je malo duža. Svaki dan ga čekamo, nije do nas'', kaže Iliev.

Žan-Kristof Bajbek se prošle godine pokazao kao promašena investicija i sada crno-beli traže najbolji način da se rastanu sa njim.

''Mi znamo šta će se desiti, ali nekorektno bi bilo da javno iznosimo celu situaciju, ali sigurno će biti pozitivno po Partizan'', uverava Iliev.

Golman i kapiten Vladimir Stojković pregovara sa Al Faihom iz Saudijske Arabije, ali još uvek se ne zna epilog.

''Koliko mi je poznato, još ništa nije dogovoreno. Znamo za ponudu koja je još u vazduhu. Sve ćemo uraditi u dogovoru sa Stojketom, on je legenda kluba. Kada sve bude na stolu, videćemo kako on bude odlučio'', ističe Iliev.

Maki Banjak je već otišao u Kairat, a postoji mogućnost da klub napusti i neko od standardnih igrača koji imaju nešto više zarade. U tom kontekstu se pominju Zdjelar, Marković...

''Partizan posle ovakve dve sezone nije u situaciji da izdrži ekonomski pritisak koji plate prave klubu - to je nešto o čemu ćemo sigurno pričati sa određenim brojem igrača, ali to ne znači da mi na njih ne računamo ili da oni ne donose mnogo Partizanu. Imam visoko mišljenje o svima njima i verujem da će u sledećoj sezoni svi do jednog dati mnogo više nego u prethodnoj, u jednoj dobroj atmosferi'', kaže Iliev.

Mladi krilni napadač Nemanja Jović je dobrim igrama u prošloj sezoni stigao i do dresa ''A'' reprezentacije, a sada je još bolji, uveren je Iliev. Interesovanja ima i za njega, ali u Partizanu ne razmišljaju o njegovoj prodaju ovog leta.

''Mislim da Jović ima taj status i verujem da će tako ostati, status A reprezentativca. Možda je on i najveće pojačanje Partizana. Videli ste da je posle dva meseca postao novi igrač. U jednom trenutku sam rekao - da smo ga doveli kao pojačanje, hvalili bismo se kakvog smo igrača doveli. To dovoljno govori šta od njega očekujemo'', jasan je Iliev i zaključuje:

''Prelazni rok je živa stvar, i večeras može nešto da se desi. Očekujem da se zahukta prelazni rok posle EP, pa ćemo možda biti pod pritiskom za neku prodaju, ali za sada je ovako''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke